rang

Rang är synonymt med status och ställning och kan bland annat beskrivas som ”(social) ställning i en grupp”. Ordet används i uttrycket ”gör någon rangen stridig” som betyder ”utmanar någon, är en konkurrent till någon”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rang och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till rang

grad, klass, ordning, status, ställning, stånd

Motsatsord till rang

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rang.

Vad betyder rang?

 1. (social) ställning i en grupp
 2. plats eller ställning som någon eller något har i förhållande till andra (av samma art) på grund av sin betydelse, sitt värde, sina förtjänster eller dylikt

Hur används rang i uttryck?

 1. gör någon rangen stridig = utmanar någon, är en konkurrent till någon

Exempel på hur ordet rang kan användas

 1. militärer av hög rang

Exempel på hur ordet rang används i svenska tidningar

 1. Det används av de här gängen för att stiga i rang, säger Johan Forssell, rättspolitisk talesperson för Moderaterna.
 2. Detta eftersom han hade tillbringat flera decennier i den amerikanska djurparken innan han blev fortplantare av rang.
 3. Det är amerikanska försvarsdepartementet Pentagons molnkontrakt Jedi som alla molnleverantören av rang drömde om, men där en efter en föll ifrån, tills det bara var AWS och Microsoft kvar.
 4. Men trots digitaliseringens framfart står sociala kompetenser fortfarande högst i rang.
 5. I Aleksandar Mitrovic har Londonlaget en avslutare av rang.
 6. – Försvarsdepartementet hade inga intentioner att åtala någon soldat, oavsett rang, om det inte var absolut nödvändigt, säger en utredare till BBC.
 7. Kockar är kreatörer av rang.
 8. En arrangörsbragd av rang, särskilt med tanke på att Kulturrådet struntat i att sponsra.
 9. En komedienn av rang, säger Anders Jansson.
 10. Gedigen i det fysiska spelet och en målskytt av rang.
 11. För att den textila ymnigheten, en statusmarkör av rang, skulle komma till sin fulla rätt krävdes ett konstfärdigt handlag och det ägde Gösta Ohlsson i mycket rikt mått.
 12. Miller får laget också in en tekare av rang.
 13. Exklusivt fjällkök och vinkällare av rang.
 14. Förr i tiden blev mannen kung när hustrun blev drottning och de fick därmed samma rang, förklarade han i en intervju med Ritzau i samband med silverbröllopet 1992.
 15. Normalt är det ålder och rang som avgör vem som leder en nordkoreansk delegation.
 16. Bollarnas färg – svart, lila eller röd – betecknar bärarens rang.
 17. Vägen mellan grannbyn Kloster, där besökare av lägre rang (som vi journalister) bor, och Davos var avspärrad.
 18. Det är en vägslukare av rang.
 19. Innan hon blir gripen, som hon hävdar på falska grunder, har hon stigit i rang och anordnar exklusiva pokerspel för samhällets toppskick.
 20. Samtidigt vet vi att han är en mästerskapsåkare av rang.
 21. Hon är ju en överlevare av rang och hon blir så väldigt tydlig och klar, sa hon i programmet.
 22. – Linda är en målgörare av rang och en av världens absolut bästa forwards och vi är väldigt glada att hon vill vara med och skapa mål för Vittsjö GIK Hässleholm även 2018, säger sportchefen Erika Nilsson.
 23. Hans stora spelförståelse gör att han nästan alltid står rätt på planen, han är passningssäker och viktig i uppspelsfasen och dessutom är det en grovjobbare av rang, säger tränare Bosko Orovic på klubbens hemsida.
 24. Ska en sådan man, som beter sig så vidrigt, få vara rikets andra person i rang näst kungen och dessutom ytterst representera den svenska demokratin?.
 25. Längst bak finns 18 businessklass–säten för den del av ditt team som står lite lägre i rang.
 26. Även på haltande engelska är den ständigt Nobelpristippade Magris en historieberättare av rang.
 27. Sammantagna utgör de ett första rangens litterära och psykologiska dokument om en ung man som för 120 år sedan sökte hantera sin spröda existens.
 28. Jag mådde inte bra på rangen i morse, och jag har sovit kanske fyra timmar i natt.
 29. En möjlighet att nå nya kunder som Apple, men också en kapitulation av rang när det handlar om de egna mobilchippen.
 30. En medalj vore en första rangens sensation, men i skiktet femma till tia bör Vilhelmson Silfvén och hennes "Anton" lägga sig om det går som det är tänkt.
 31. Jag måste först kontrollera vem det är, och sedan till vem personen kallats upp, om det är till någon högt stående i rang på turkiska UD, eller lägre nivå, säger Pezhman Fivrin till TT.
 32. Det är något med Stensons sätt att gå över fairway, upp mot green, som gör att han med sin uppsträckta kroppshållning ser ut som en militär med hög rang och en hel del år på nacken.
 33. Det blev ett snillen spekulerar av rang eftersom vi båda är fredliga mesar.
 34. Som kärleksdrog och våldtäktsmedel är det få växter som gör spikklubba, Datura stramonium, rangen stridig.
 35. Traditionella chokladivrare av rang är hänförda av deras Criollo och Trincheras, men även de som söker något som överraskar får sitt lystmäte stillat av smaker som japanskt matcha-te och indisk masala-krydda.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till rang är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är status en synonym till rang. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.