Synonymer till Rapport

Rapport kan beskrivas som ”ett nyhetsprogram i SVT”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Rapport samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Rapport

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Rapport.

Vad är motsatsen till Rapport?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Rapport.

Vad betyder Rapport?

 1. ett nyhetsprogram i SVT

Hur kan ordet Rapport användas?

Följande exempelmeningar visar hur Rapport kan användas.

 1. Såg du på Rapport igår?

Synonymer till rapport

Vi känner till 9 synonymer till rapport. Ordet rapport är en synonym till redogörelse och redovisning och kan bland annat beskrivas som ”muntligt eller skriftligt sammanställande och frambringande av information rörande givet ämne”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rapport samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till rapport

 1. avhandling
 2. deklaration
 3. dokument
 4. essä
 5. redogörelse
 6. redovisning
 7. studie
 8. underrättelse
 9. uppsats

Vad är motsatsen till rapport?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rapport.

Vad betyder rapport?

 1. redogörelse
 2. muntligt eller skriftligt sammanställande och frambringande av information rörande givet ämne
 3. (textilier) mönster som upprepas regelbundet

Hur kan ordet rapport användas?

Följande exempelmeningar visar hur rapport kan användas.

 1. enligt en rapport från Amnesty International har landet 2000 politiska fångar

Hur används ordet rapport i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet rapport används i vanlig text.

 1. Inför rapporten hade flera hedgefonder valt att blanka aktien, det vill säga med hjälp av aktielån satsa på nya kursnedgångar, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.
 2. – Därför att när vi nu ser vad som hänt i det svenska systemet är det så att när Ryssland invaderade Ukraina så finns det vissa enskilda dagar när kontantuttagen ökar med upp till 100 procent, sa han på en pressträff om rapporten i veckan.
 3. Uefa har inlett en oberoende utredning kring händelserna på Stade de France och Oudea–Castera har sagt att en rapport ska komma inom tio dagar.
 4. ”Vi har fortfarande inte någon exakt siffra, men det fortsätter att komma rapporter om offer som inte har hittats,” säger delstaten Pernambucos guvernör Paulo Camara på en presskonferens.
 5. Det framgår av en rapport till investerare som New York Times tagit del av.
 6. Årets rapport visar att informationsklyftorna mellan länder aldrig varit större.
 7. Efter att inledningsvis stigit kraftigt efter morgonens rapport faller aktien markant, minus 5,4 procent.
 8. Efter snart två månaders krig kommer allt fler rapporter om ryska och ukrainska dödssiffror.
 9. Miljöpartiets försvarspolitiska talesperson Elisabeth Falkhaven tycker att den finländska rapporten är tydlig, intressant och ett bra underlag att gå vidare med.
 10. – Om man tar allt i rapporten bokstavligen ses den som ett beslutsunderlag för den finländska riksdagen, för regeringen och presidenten.
 11. – Sammantaget dokumenterar rapporten registret av omänskliga handlingar som begåtts av Rysslands styrkor i Ukraina, säger OSSE–ambassadören Michael Carpente under ett anförande, enligt The Washington Post.
 12. Sanna Marin säger att rapporten täcker de olika åsikterna vad gäller att stärka säkerheten och vad ett Nato–medlemskap kan innebära för Finland.
 13. Det är några av bedömningarna i den finländska regeringens rapport om det nya säkerhetspolitiska läget efter Rysslands attack på Ukraina.
 14. I rapporter från Livsmedelsverket och länsstyrelsen framgår det att höns bryter ben och vingar samt dör av syrebrist i samband med transporterna.
 15. I rapporten har JP Morgan tagit höjd för kreditförluster på olika sätt relaterade till Ukrainakriget, på cirka 900 miljoner dollar där också den tilltagande inflationen bidrar till den högre riskbilden.
 16. Den finska statsministern besöker sin kollega och partikamrat samma dag som Finlands regering lämnar sin nya säkerhetspolitiska rapport till riksdagen.
 17. Under onsdagen kom Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, med en rapport i frågan.
 18. IPCC bedriver ingen egen forskning utan rapporterna sammanställer den senaste vetenskapen kring klimatförändringarna.
 19. Den nya rapporten från IPCC, som inte utför någon egen forskning utan sammanfattar kunskapsläget, kommer förutom behovet av stora utsläppsminskningar bland annat att titta på sätt att ta bort koldioxid som redan finns i atmosfären.
 20. "Förfärliga bilder av förödelse och rapporter om avrättningar av civila i Butja, Ukraina, efter den ryska aggressionen", skriver Andersson (S) på Twitter.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Rapport

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Rapport.

Bild med texten Rapport