Synonymer till rapportör

Vi känner till 2 synonymer till rapportör. Ordet rapportör är en synonym till reporter och korrespondent och kan beskrivas som ”person som rapporterar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rapportör samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till rapportör

  1. korrespondent
  2. reporter

Vad är motsatsen till rapportör?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rapportör.

Vad betyder rapportör?

  1. person som rapporterar

Hur kan ordet rapportör användas?

Det saknas exempel på hur rapportör kan användas.

Hur används ordet rapportör i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet rapportör används i vanlig text.

  1. Moskvamekanismen är ett instrument som ger OSSE möjlighet att sända rapportörer till en deltagande stat, om det bedöms föreligga allvarliga hot mot bland annat mänskliga rättigheter.
  2. – Det blir på något sätt futtigt när Sveriges regering strax efter den här relativa framgången i EU–parlamentet lägger sig på en lägre nivå än vad den svenska rapportören fått igenom, säger Jonas Sjöstedt.
  3. Därför föreslog den tyske rapportören Axel Voss, från kristdemokraternas partigrupp, att hela omröstningen skulle skjutas upp.
  4. Den Martiniquefödde författaren Édouard Glissant ville sent i livet skriva en bok om Påskön, men som hans hälsa satte stopp för en sådan långresa, sände han sin hustru som rapportör och skrev utifrån hennes iakttagelser.
  5. Det skriver Malin Björk (V) som utsetts till Europarlamentets rapportör i frågan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är reporter en synonym till rapportör. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet rapportör

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet rapportör.

Bild med texten rapportör