Synonymer till rapportera

Vi känner till 11 synonymer till rapportera. Ordet rapportera är en synonym till redogöra och underrätta och kan bland annat beskrivas som ”redogör för”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rapportera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till rapportera

 1. anmäla
 2. anmälan
 3. berätta
 4. delge
 5. förklara
 6. inberätta
 7. meddela
 8. redogöra
 9. redovisa
 10. underrätta
 11. uppge

Vad är motsatsen till rapportera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rapportera.

Vad betyder rapportera?

 1. redogör för
 2. meddela, avge rapport

Hur kan ordet rapportera användas?

Följande exempelmeningar visar hur rapportera kan användas.

 1. hon rapporterade om olyckan i Aktuellt

Hur används ordet rapportera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet rapportera används i vanlig text.

 1. Yamagami skickade kort före mordet ett brev till en icke namngiven man som beskrivs som en profilerad kritiker av Moonrörelsen, rapporterar den japanska nyhetsbyrån Kyodo.
 2. Tvisten, som bland andra Upsala nya tidning har rapporterat om, har pågått i flera år.
 3. Även Falu kommun har låtit sig inspireras av trenden och rekommenderade ett solkrämsrecept på hemmagjord hallonfröolja på sin egen Facebooksida, rapporterar Göteborgs–Posten.
 4. Hundraåriga flodpärlmusslor riskerar att dö på grund av låga vattenflödesnivåer, rapporterar P4 Blekinge.
 5. I Madrid föll en av stadens anställda gatusopare ihop på en gata vid klockan halv sex på fredagseftermiddagen, då det ännu var 40 grader varmt i huvudstaden, rapporterar tidningen El País.
 6. Det tyska teknikföretaget Bosch planerar nu för att investera tre miljarder euro tills 2026 i sin egen tillverkning av halvledare i Europa, rapporterar The Register.
 7. Den globala chippbrist som uppstod som ett resultat av coronapandemin ska på flera håll nu gått över i ett chippöverskott, rapporterar Reuters.
 8. I onsdags rapporterade turkiska medier att president Erdogan åter hänvisar till frågan om den av EU terrorstämplade organisationen PKK och den kurdiska YPG–milisen i Syrien.
 9. Byn vill också att regeringens beslut från i mars inte ska gälla, i väntan på domstolens avgörande, rapporterar P4 Norrbotten.
 10. Som GP tidigare har rapporterat tvingades Göteborgs spårvägar skrota flera av de äldre spårvagnsmodellerna tidigare än planerat, samtidigt som leveransen av nya försenats.
 11. Marknaden reagerade positivt på beskedet och under onsdagens handel steg aktien med 6,5 procent, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
 12. Forskare vid Tokyos universitet har tagit fram ett robotfinger som är täckt i en blandning av kollagen och mänskliga hudceller, rapporterar News Scientist.
 13. Australiska Atlassian varnar nu för att en kritisk sårbarhet upptäckts i deras Confluence–verktyg och att den används aktivt för attacker, rapporterar The Register.
 14. SAS har i sin plan SAS Forward satt upp som mål att få ned årskostnaderna med 7,5 miljarder kronor till 2026 och konsultbyrån FTI Consulting har nyligen anlitats för att få fart på processen, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.
 15. Anders Eldeman, slutar i sommar, rapporterar Sveriges Radio.
 16. Sveriges Radio har tidigare rapporterat att ISP avslog tre ansökningar från företag som ville sälja vapen till Turkiet 2019.
 17. I helgen rapporterade turkiska medier om att landets president Recep Tayyip Erdogan är missnöjd med hur samtalen med Sverige och Finland om Natomedlemskap hittills har utvecklats.
 18. Nu kräver klubbens ordförande Tom Werner en ursäkt, rapporterar Reuters.
 19. I ett officiellt uttalande säger Tysklands finansminister, Robert Habeck, att landet vill locka till sig chipptillverkare genom att erbjuda 14 miljarder euro – motstsvarande 147 miljarder kronor – i stöd, rapporterar Reuters.
 20. I det nya paketet ingår exempelvis elektronisk krigföringsutrustning som radarsystem och GPS–störningsutrustning, rapporterar internationella nyhetsbyråer.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är redogöra en synonym till rapportera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på rapportera

Ord som slutar på rapportera

Bild till ordet rapportera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet rapportera.

Bild med texten rapportera