Synonymer till rapportering

Vi känner till 4 synonymer till rapportering. Ordet rapportering är en synonym till redogörelse och utläggning.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rapportering samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till rapportering

 1. delgivning
 2. redogörelse
 3. utläggning
 4. utsago

Vad är motsatsen till rapportering?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rapportering.

Vad betyder rapportering?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av rapportering.

Hur kan ordet rapportering användas?

Det saknas exempel på hur rapportering kan användas.

Hur används ordet rapportering i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet rapportering används i vanlig text.

 1. Därför öppnar DN återigen sajten för att alla ska kunna ta del av rapporteringen kring säkerhetskrisen.
 2. Även ryska oppositionella medier, som prisbelönta Novaja Gazeta, har tvingats radera delar av sin rapportering av kriget i Ukraina, sedan det blivit förbjudet att beskriva det med ord som krig, angrepp eller invasion.
 3. – Sedan har vi också ett vidgat uppdrag på Radio Sweden på engelska där vi når utanför Sveriges gränser med opartisk rapportering.
 4. Den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån RIA hävdar i sin rapportering att landets militär slagit till med högprecisionsvapen.
 5. Dock brukar rapporteringen av detta komma mot slutet av året (oktober 2020, augusti 2021), men inte längre.
 6. Men orsaken är inte den senaste tidens rapportering.
 7. NRK uppger också att situationen kommer att påverka rapporteringen från Tour de Ski, men att den fortsatt ska gå att följa på radio och nätet.
 8. – Boende på Norrby har rätt att ta del av rapportering av vad som händer i deras område, och när journalister hindras i deras arbete blir den rättigheten hotad, säger assistentåklagare Sofia Bryngelsson.
 9. Andra utestående frågor handlar om transparens i rapporteringen och hur ofta länderna ska redovisa sina klimatåtaganden.
 10. Den rapporteringen har jag inte sett någon annanstans, bara på högerextrema sajter.
 11. I samband med rapporteringen ska en chef inom EBM ha ställt frågor till en medarbetare vid ett samtal över Skype, som medarbetaren uppfattade som ett ”fiskande” för att få veta om medarbetaren varit den som talat med journalisten.
 12. Av de 46 personerna var den yngsta flickan 15 år medan den äldste mannen var 32 år, enligt tidigare rapportering från Ritzau.
 13. Smärtsamt att ta del av rapporteringen därifrån.
 14. Många ser dock det hela som ett sätt att täppa till truten på en tv–kanal vars rapportering inte fallit regeringen i Warszawa i smaken.
 15. Enligt Skynews rapportering har det globalt sett varit den tredje varmaste julimånaden någonsin i år.
 16. De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen.
 17. Frågan är också om alla länder kommer att dela nya virusstammar eftersom rapporteringen till virusbanken är frivillig.
 18. Jag tror det är därför rapporteringen i väst ser ut som den gör, jag tror det är den kollektiva skulden som gör det så svårt att fördöma det omåttligt brutala övervåldet.
 19. Wikileaks publiceringar av dokumenten skedde i samband med rapportering av bland annat isländska public service RÚV, den isländska tidningen Studin, den namibiska tidningen The Namibian och Al–Jazeera.
 20. Några källor redovisas dock inte av The Daily Mail, som liksom flera andra brittiska dagstidningar är känd för ibland sensationalistisk rapportering.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är redogörelse en synonym till rapportering. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på rapportering

Bild till ordet rapportering

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet rapportering.

Bild med texten rapportering