rasistisk

Synonymer till rasistisk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till rasistisk.

Motsatsord till rasistisk

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rasistisk.

Vad betyder rasistisk?

  1. som rör rasism; som förespråkar rasism

Exempel på hur rasistisk används i svenska tidningar

  1. Det är aldrig okej att göra rasistiska eller nazistiska uttalanden oavsett om det är på skämt”, skrev Isabel Pereira på Instagram efter händelsen.
  2. Inte minst från personer som menar att bolaget är ”rasistiskt” och ”anti–skandinaviskt”.
  3. – Salvinis rasistiska uppförande är skamligt och underminerar relationerna mellan Italien och Tunisien, fräste det tunisiska parlamentets vicetalman Osama Sghaier i italiensk radio.
  4. Den förstnämnda anklagades främst för att ha riktat rasistiska tillmälen mot den förre SHL–spelaren Akim Aliu 2009 då han spelade i farmarligan AHL.
  5. Apartheid gick ut på att separera svarta och vita under en rasistisk regim som bland annat förbjöd svarta från att röra sig fritt i "vita" områden.
  6. Texten är riktad till det lilla liv som ska bli en ny individ men som trots det kommer att bli del av berättelserna om det krig man flytt ifrån – till ett nytt land där man tvingas slåss mot rasistiska föreställningar.
  7. Emily Thornberry, skuggutrikesminister, sade att Labour ”måste vara kritiskt till en ytterhögerregering i Israel”, men också att utpekande av judar i grunden är rasistiskt, rapporterar BBC.
  8. Skälet är kritiken som skådespelaren har fått för att Apu är en rasistisk stereotyp.
  9. – Skurups kommun för en rasistisk ideologi som ruckar på demokratins grunder.
  10. Den ena supportern riktade rasistiska glåpord mot engelske landslagsstjärnan Raheem Sterling i en ligamatch mellan City och Bournemouth på Etihad Stadium i december 2018.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av rasistisk

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.