Synonymer till Rasmus

Rasmus kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Rasmus samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Rasmus

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Rasmus.

Vad är motsatsen till Rasmus?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Rasmus.

Vad betyder Rasmus?

 1. ett mansnamn

Hur kan ordet Rasmus användas?

Det saknas exempel på hur Rasmus kan användas.

Hur används ordet Rasmus i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Rasmus används i vanlig text.

 1. Efter bara fem minuters spel i tisdagens gruppfinal i VM mellan Tre Kronor och USA skadades Tre Kronors stjärnback Rasmus Sandin efter en knätackling.
 2. Det är korrekt att Rasmus Paludan redan har dömts för hets mot folkgrupp i Danmark.
 3. Politiska påtryckningar låg bakom Polismyndighetens beslut att neka den högerextreme politikern Rasmus Paludan demonstrationstillstånd när han ville genomföra koranbränningar, har Dagens Nyheter rapporterat.
 4. För Rasmus, som inte gått regelbundet till skolan på två år, skulle distansundervisningen ha hjälpt honom tillbaka till skolan, tror hans mamma Helena.
 5. Enligt Säpo kopplas terrorplanerna till protesterna efter den högerextreme politikern Rasmus Paludans uppmärksammade koranbränning i januari – och brottet knyts till terrorgruppen IS.
 6. Beröm ska Mellocheferna ändå ha för att de hade ryggrad nog att behålla skämtet om koranbrännaren Rasmus Paludan trots kvällstidningarnas försök att skapa storm i ett vattenglas.
 7. Åtalet handlar om vad som utspelade sig vid Skånegården i Malmö den 16 april förra året, då den högerextreme politikern Rasmus Paludan var där och brände en koran.
 8. Den 21 januari brände den högerextreme politikern Rasmus Paludan en koran i samband med en en tillståndsgiven manifestation i närheten Turkiets ambassad i Stockholm.
 9. Kampanjen mot Socialtjänsten började i slutet på 2021, men har fått nytt liv i samband med protesterna mot den senaste koranbränningen av Rasmus Paludan.
 10. När den högerextrema provokatören Rasmus Paludan brände Koranen i Sverige senast, utanför Turkiets ambassad, stegrades reaktionerna i flera muslimiska länder.
 11. Som ett positivt exempel på samarbete lyfter han polisens hantering av den högerextrema danske politikerns Rasmus Paludans koranbränningar i Göteborg förra året.
 12. Efter den anti–islamska aktionen utanför Turkiets ambassad i Stockholm, där Rasmus Paludan brände ett exemplar av Koranen, reagerar det sunnimuslimska lärosätet al–Azhar–universitetet i Kairo med att uppmana till global bojkott av svenska varor.
 13. Beskedet kommer efter att den dansk–svenske högerextreme politikern Rasmus Paludan på lördagen brände en koran utanför den turkiska ambassaden i Stockholm.
 14. Den dansk–svenske högerextrema politikern Rasmus Paludans koranbränning nära Turkiets ambassad i Stockholm väcker ilska i Turkiet.
 15. Detta efter att Stram kurs–ledaren Rasmus Paludan bränt Koranen i närheten av Turkiets ambassad i Stockholm på lördagen.
 16. – Det här är första gången vi använder obemannade båtar, men det kommer att bli många flera gånger, säger Rasmus Juncher, som är senior geofysiker på Vattenfall, i ett uttalande.
 17. Under påskhelgen i år uppstod oroligheter på flera orter till följd av Rasmus Paludans, partiledare för det högerextrema Stram kurs, planerade koranbränningar.
 18. Den danske TV2–journalisten Rasmus Tantholdt har gripits i Qatar.
 19. Dessutom saknas Rasmus Schüller, Glen Kamara, Fredrik Jensen och Jere Uronen som alla hade varit klara startspelare.
 20. En 17–årig pojke som åtalats för två fall av upplopp i Landskrona i samband med protesterna mot den högerextreme politikern Rasmus Paludan, som gjort sig känd för sina koranbränningar, både fälls och frias av Lunds tingsrätt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Rasmus

Läs mer om namnet Rasmus

Läs mer om namnet Rasmus på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Rasmus, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Rasmus

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Rasmus.

Bild med texten Rasmus