Synonymer till realistiskt

Vi känner till en synonym till realistiskt. Ordet realistiskt är synonymt med verklighetstroget.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av realistiskt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till realistiskt

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet realistiskt och kan ofta användas istället.

 1. verklighetstroget

Vad är motsatsen till realistiskt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till realistiskt.

Vad betyder realistiskt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av realistiskt.

Hur kan ordet realistiskt användas?

Det saknas exempel på hur realistiskt kan användas.

Hur används ordet realistiskt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet realistiskt används i vanlig text.

 1. En bra, tydligt översikt kring både realistiskt inköpta system, eventuellt saknade komponenter och processer samt en tydlig karta över hur data kan utvinnas och faktiskt kopplas ihop till lönsamma framtida kundinsikter.
 2. Det är intressant att just det börjar bli så realistiskt.
 3. Hur realistiskt är det att sluta skjuta med blykulor?.
 4. – Det var inte realistiskt att 30 procent av tågen skulle gå utan tågvärd eftersom vi lokförare inte känner oss säkra, säger han.
 5. Ove Bring, folkrättsexpert och professor emeritus i internationell rätt, tror att ett gemensamt beslut om vapenvila är mer realistiskt än fredssamtal.
 6. Våra simuleringar indikerar att det är ett realistiskt hopp.
 7. Men Elisabeth Svantesson säger att den stora sänkningen måste genomföras på ett realistiskt sätt.
 8. – Att gå ännu längre och outsourca mottagandet till Afrika – att skicka en syrier som sökt asyl hos oss till Rwanda – det är inte realistiskt.
 9. Det här måste ske i ett arbete där myndigheterna är djupt inblandade och vi kan se hur det här realistiskt kan gå till.
 10. – År 2035 skulle kräva en väldigt stor mängd förnybara biodrivmedel, så det året är inte realistiskt, säger han.
 11. om man trodde att han skulle gå in och dominera vecka ut och vecka in är det inte realistiskt, säger Janne Andersson.
 12. Men det bedöms inte längre vara realistiskt.
 13. För att motverka det behöver medierna värna sin förmåga att tänka kritiskt och oberoende, så att den kan granska tillvaron nyktert och realistiskt, alldeles oavsett hur rådande forskningsläge eller politisk majoritet ser ut.
 14. Han drog in skådespelare och levande hästar i studion för att animatörerna skulle lära sig att teckna så realistiskt som möjligt.
 15. Han hade rentav helst sett att det ska kunna ske redan tolv timmar efter att ett vaccin godkänts, men mer realistiskt tror han det snarare blir sex månader efter det.
 16. Tack vare optimeringskraften i artificiell intelligens, beräkningskraft i molnet och all kartdata Microsoft har tillgång till är spelet magnituder mer realistiskt än sina föregångare.
 17. ”Rodham” är också en skönlitterär alternativhistoria, där alla namnen är verkliga och det grundläggande scenariot är relativt realistiskt, men knappast lika kolsvart som hos Roth.
 18. De sju sista lagen i NHL är dessutom så långt efter en slutspelsplats i nuläget att det inte är realistiskt att de skulle ta sig dit.
 19. Mer realistiskt är i augusti eller september.
 20. Men det är inte särskilt realistiskt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är verklighetstroget en synonym till realistiskt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet realistiskt

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet realistiskt.

Bild med texten realistiskt