Synonymer till redigera

Vi känner till 7 synonymer till redigera. Ordet redigera är en synonym till ändra och revidera och kan bland annat beskrivas som ”bearbetar formen i text, film e.d.”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av redigera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till redigera

 1. editera
 2. förvränga
 3. jämka
 4. klippa
 5. omdana
 6. revidera
 7. ändra

Vad är motsatsen till redigera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till redigera.

Vad betyder redigera?

 1. bearbetar formen i text, film e.d.
 2. sammanställa och bearbeta till publicerbar form

Hur böjs redigera?

 1. redigera
 2. redigerad
 3. redigerade
 4. redigerades
 5. redigerar
 6. redigeras
 7. redigerat
 8. redigerats

Hur kan ordet redigera användas?

Följande exempelmeningar visar hur redigera kan användas.

 1. artikeln ska bara redigeras, sedan kan den tryckas

Hur används ordet redigera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet redigera används i vanlig text.

 1. Bland nyheterna syns möjligheten att redigera kod i webbläsaren.
 2. Två dagar senare publiceras en liknande video med journalistens flickvän Sofia Sapega, som även hon ”erkänner” ett brott – nämligen att hon redigerar ”Belarus svarta bok”, en kanal i sociala medier där personuppgifter på belarusiska poliser läggs ut.
 3. Hennes litterära kvarlåtenskap tas om hand av Axel Lundegård, han skriver vidare på, redigerar och ger ut flera av hennes ofärdiga manuskript.
 4. Med hjälp av den nya genmodifieringsmetoden Crispr–Cas är det möjligt att slå ut, sätta in och redigera gener, och många spår att forskarna bakom metoden kan förvänta sig Nobelpriset i medicin – kanske redan i år.
 5. Inom Reels kan användarna spela in videor som är upp till 15 sekunder långa, och sedan redigera och lägga till ljud och effekter direkt i programmet.
 6. Britt Dahlström redigerade för ett antal år sedan antologin ”Sommardikter”, utgiven av En bok för alla, och dammsög egna och andras bokhyllor på jakt efter svensk sommarpoesi.
 7. Kanske vill du till exempel redigera video eller producera musik.
 8. Istället ligger genomslaget hos mer lättsamma fall som deepfakes–projektet där man försöker redigera in Nicholas Cage i så många kända filmer som möjligt.
 9. Kort därpå redigerades inlägget och anklagelserna om köpta strömningar togs bort.
 10. I artikeln i GP medger Linnéa Claeson att hon ”redigerat och klippt” i konversationer, där hon bland annat skickat över konversationer från andra medier.
 11. Numer är jag så van vid att redigera patchar att jag redigerar patchen och skickar iväg den utan att någonsin testa den.
 12. Vill du skydda semesterbilderna kan du välja att de bara får redigeras av ditt bildbehandlingsprogram.
 13. Man har återkommande raderat och redigerat avsnitt som belagts med fel, men trots det har upphovsrättsintrången fortsatt.
 14. Vem som helst kan redigera och ändra Wikipedia–sidor, och grupper av ”wikipedianer” existerar för att skydda sidorna och säkerställa att informationen är korrekt.
 15. Helt utan att redigera i berättelserna eller hur de återgavs av personerna som upplevt dem har hon sedan fogat dem samman till ett manus som skildras på scenen.
 16. Bilderna som aldrig får plats, som alltid redigeras bort och hamnar i sopkorgen.
 17. Själv har jag under många år redigerat en serie dramatik för mitt norska förlag.
 18. Det gör du genom att klicka på ”redigera” under rutan med rubriken ”Appar, webbplatser och plugins”.
 19. När den ekonomiska situationen blev akut tog Rose kommandot, och redigerade om mammans råa, självbiografiska utkast till sagoskimrande barnboksformat.
 20. Polisen fick under själva insatsen vid platsen stänga av trafiken och redigera om den vid platsen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ändra en synonym till redigera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på redigera