Synonymer till redogöra

Vi känner till 8 synonymer till redogöra. Ordet redogöra är en synonym till redovisa och beskrivande och kan beskrivas som ”noggrant förklara ett händelseförlopp eller varför något är på ett visst sätt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av redogöra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till redogöra

 1. berätta
 2. beskrivande
 3. deklarera
 4. förklara
 5. rapportera
 6. redovisa
 7. skriva
 8. säga

Vilka ord betyder nästan samma sak som redogöra?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till redogöra. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. anteckna

Vad är motsatsen till redogöra?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till redogöra.

Vad betyder redogöra?

 1. noggrant förklara ett händelseförlopp eller varför något är på ett visst sätt

Hur kan ordet redogöra användas?

Det saknas exempel på hur redogöra kan användas.

Hur används ordet redogöra i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet redogöra används i vanlig text.

 1. – Jag var ju i min värld, men jag hörde efteråt att begravningsgäster hade blivit stoppade på en väg i närheten och att de fick redogöra för vilka de var innan de kom förbi.
 2. Exakt hur Andersson ska formulera sig gällande taxonomin på EU–toppmötet vill hon inte redogöra för, men hon framhåller att hon ”naturligtvis” kommer att presentera EU–nämndens hållning.
 3. Inför notering släppte Volvo Cars ett prospekt där bolaget redogjorde för de kända ägarförhållandena.
 4. Myndigheten vill att de redogör för hur kraven efterlevs.
 5. Tuvalus utrikesminister Simon Kofe har lyckats att tränga genom bruset i ett videomeddelande där han med vatten upp till knäna redogör för hur stigande havsnivåer och jorderosion hotar att lägga den lilla önationen under vatten.
 6. Det ska finnas tecken på att gärningsmannen har radikaliserats, men polisen redogjorde inte för detaljer kring det.
 7. Ingen tvingar dig heller att redogöra för en rosenskimrande kärleksrelation i sociala medier.
 8. Frankls tankevärld och redogör för de metoder han utvecklade för att hjälpa människor som gått vilse i tillvaron.
 9. Rapporten redogör för det aktuella kunskapsläget utifrån 14 000 vetenskapliga artiklar och visar att många av de förändringar som kan observeras i dag är utan motstycke på hundratusentals år.
 10. Rapporten, som redogör för det aktuella kunskapsläget, visar att många av de förändringar som kan observeras i dag är utan motstycke på hundratusentals år.
 11. Inrikesminister Mikael Damberg redogör på en pressträff för den utredning som regeringen väntas ta beslut om på veckans regeringssammanträde.
 12. DN redogör för händelseutvecklingen steg för steg.
 13. I ett 70–sidigt dokument redogör panelen, 20 experter sammankallade av den argentinska åklagarmyndigheten, vilka misstag som begicks i samband med Maradonas död den 25 november.
 14. Statsminister Stefan Löfven inledde presskonferensen med att redogöra för hur hela vaccinationsprocessen är tänkt att fungera.
 15. Joe Biden ska redogöra för arbetet med att bekämpa covid–19 och att återuppbygga den amerikanska ekonomin efter den förödande pandemin.
 16. Länsstyrelsen i Skåne ska redogöra för hur ett områdesskydd kan utformas och föra dialog med myndigheter i Danmark om ett liknande områdesskydd på den danska sidan av Öresund.
 17. Twitter skriver att utredningen av incidenten pågår för fullt och att man hoppas kunna redogöra för fler tekniska detaljer framöver.
 18. – Initiala förhör är gjorda, men ingen kan redogöra för händelseförloppet.
 19. Polisen har ännu inte redogjort för vilka uppgifter som lett till misstanken om terrorbrott.
 20. I en 17 sidor lång granskning av brottsplatsundersökningen, som begärts av försvarsadvokat Beatrice Rämsell, redogör Sonny Björk för sin bild av bevisningen, vilket Bohusläningen tidigare rapporterat om.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är redovisa en synonym till redogöra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på redogöra

Bild till ordet redogöra

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet redogöra.

Bild med texten redogöra