redogörelse

Synonymer till redogörelse

anledning, beskrivning, bulletin, definition, deklaration, framställning, förklaring, presentation, påstående, rapport, rapportering, redovisning, skildring, utläggning, utsago, uttalande, vittnesmål

Motsatsord till redogörelse

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till redogörelse.

Vad betyder redogörelse?

 1. (längre) förklarande beskrivning
 2. berättelse, rapport, redovisning, föredragning

Exempel på hur redogörelse kan användas

 1. hon lämnade en detaljerad redogörelse för olyckan

Exempel på hur redogörelse används i svenska tidningar

 1. Men de överlevandes detaljerade redogörelser under rättegången, som direktsändes i radio, innebar ett första kollektivt medvetande om de ”vanliga” offrens berättelser, bortom hjältarna.
 2. I medeltida redogörelser anges att den som avlossade den dödande pilen var en av Vilhelms egna män, något som inte är överraskande eftersom jakten ägde rum i grupp.
 3. Juristerna slår fast att Olof Stigert då inte gav hela bilden i sin redogörelse av situationen.
 4. Johan Forssell var inte nöjd med inrikesministerns redogörelse.
 5. Vuillards scener är litterära, smått poetiska, i sitt uttryck, men inget som återges är författarens eget stoff, utan fakta är, ner till minsta blankputsade guldknapp, lyfta ur historiska redogörelser och vittnesmål.
 6. Då amerikanerna misstänkte att IS–ledaren bar sprängmedel skickade de in en militärt tränad hund efter honom, skriver The New York Times i en redogörelse för händelserna.
 7. Samtidigt meddelar en företrädare för Mays kansli att regeringen avser att publicera en fullständig redogörelse för sitt ställningstagande om de juridiska råd hon fått under förhandlingarna med EU om ett utträdesavtal ur EU.
 8. Det i sig räcker inte för en fällande dom, en tilltalad har egentligen inget krav på sig att lämna någon redogörelse alls.
 9. Biografin fortsätter sedan med noggranna redogörelser för hur författaren avancerade i sitt litterära segertåg med ”Utvandrarna” under 1940– och 1950–talet.
 10. Enligt åklagarens redogörelse hade Madsen även skador på underarmarna när han räddades, och på hans kläder hittades blodstänk.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av redogörelse

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är redovisning en synonym till redogörelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.