redogjorde

Se även redogör.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av redogjorde och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till redogjorde

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till redogjorde.

Motsatsord till redogjorde

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till redogjorde.

Vad betyder redogjorde?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av redogjorde.

Böjningar av redogjorde

 1. redogjorde

Exempel på hur ordet redogjorde kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet redogjorde används i svenska tidningar

 1. Under Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens redogjorde Karin Tegmark Wisell, överläkare och avdelningschef vid myndigheten, för den studie som gjorts på 700 personer i Stockholm.
 2. Åklagaren Daniel Sunesson redogjorde i sin sakframställan för skälen till varför han anser att Cissi Wallin ska dömas för grovt förtal.
 3. Under en presskonferens redogjorde polisen för läget.
 4. ”Tidigare i veckan redogjorde Rikspolischefen för att nya budgetomfördelningar kommer göras för att stärka myndighetens förmåga att utreda och bekämpa sprängningarna.
 5. Recipharm, kontraktstillverkare inom läkemedelsindustrin, redogjorde för rejäl resultat– och omsättningsökning i tredje kvartalet och stod ut bland rapporterna för de mindre bolagen.
 6. Han redogjorde för sin barndom, hur hamnade på den kriminella banan och sitt hat mot människor med utländsk bakgrund.
 7. Åklagaren Hans–Jörgen Hanström redogjorde på förmiddagen för hur Akilov på morgonen den 7 april troligen lyssnade på ett tal med IS–propaganda via sin telefon.
 8. Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA beskriver att Kim Yo–Jong "artigt" lämnade över brevet, samt redogjorde för Kim Jong–Uns "avsikter" – utan att gå in på vad dessa innebär.
 9. Han redogjorde i riksdagen för hur partiets politik ska se ut de kommande fyra åren.
 10. Så uttryckte sig premiärminister Leo Varadkar när han under en presskonferens redogjorde för hur tusentals irländska kvinnor reser utomlands eller använder tabletter för att avsluta sina graviditeter varje år.
 11. Norlén blev inte "otroligt överraskad" av det som Säpos generaldirektör Anders Thornberg redogjorde för under den över två timmar långa utfrågningen i Konstitutionsutskottet, bakom stängda dörrar.
 12. Norlén säger att han inte blev "otroligt överraskad" av det som Säpo och generaldirektören Anders Thornberg redogjorde för under den över två timmar långa utfrågningen.
 13. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) kom till försvarsberedningen på onsdagen där han bland annat redogjorde för regeringens syn på beredningens arbete.
 14. Dylan Farrow, numera 32 år gammal, publicerade en uppmärksammad text i New York Times 2014, där hon redogjorde för övergreppen.
 15. Jag redogjorde för de åtgärder som jag vidtog.
 16. Under presskonferensen redogjorde partiledaren också för Liberalernas program för utveckling av polisen.
 17. Samin redogjorde för det skedda på sociala medier.
 18. OS–frågan såg död ut i våras, men efter att SOK i början på denna månad träffade de borgerliga partierna i Stockholms stadshus och redogjorde för en reviderad budget med lägre kostnader förefaller läget ha ljusnat något.
 19. Han redogjorde för ett flyganfall i Taezprovinsen i tisdags som skulle stödja en lokal resning mot rebellerna, men av misstag besköt en marknadsplats.
 20. En fransk akrobatiklärare i prickig hatt som glatt redogjorde för de senaste turerna i politiken i Paris.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till redogjorde är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.