Synonymer till redovisa

Vi känner till 9 synonymer till redovisa. Ordet redovisa är en synonym till presentera och föreställa och kan bland annat beskrivas som ”redogör för”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av redovisa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till redovisa

 1. deklarera
 2. föreställa
 3. introducera
 4. lägga fram
 5. presentera
 6. rapportera
 7. redogöra
 8. uppvisa
 9. visa

Vilka ord betyder nästan samma sak som redovisa?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till redovisa. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. lansera
 2. visualisera

Vad är motsatsen till redovisa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till redovisa.

Vad betyder redovisa?

 1. redogör för
 2. noggrant förklara och berätta om något, särskilt i form av en rapport

Hur böjs redovisa?

 1. redovisa
 2. redovisad
 3. redovisade
 4. redovisades
 5. redovisar
 6. redovisas
 7. redovisat
 8. redovisats

Hur kan ordet redovisa användas?

Följande exempelmeningar visar hur redovisa kan användas.

 1. eleverna ska redovisa projektarbetena på måndag

Hur används ordet redovisa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet redovisa används i vanlig text.

 1. Han måste redovisa en plan för hur stoppet ska kunna hävas eller skjutas upp.
 2. Ett beslut om något så torrt som riktlinjer för föreningsstöd spårade ur i oktober förra året, då – ja, ni gissade rätt – M och SD inte ville att de föreningar som får kommunal cash ska behöva redovisa hur de jobbar med värdegrund.
 3. Den sydkoreanska elektronikjätten Samsung Electronics redovisar en preliminär vinstökning på 53 procent till 12 500 miljarder won under andra kvartalet i år.
 4. Inom nöjesparksbranschen har det talats om ett ”brutalt katastrofår” och för Liseberg försvann 97 procent av omsättningen i fjol samtidigt som det kommunägda bolaget redovisade ett negativt resultat som uppgick till 552 miljoner kronor.
 5. För andra kvartalet redovisar bolaget ytterligare en miljardförlust.
 6. Detta utifrån att noteringskursen hamnar någonstans mellan 15–17 dollar enligt de dokument som sedan tidigare redovisats.
 7. Microsoft redovisade rekordsiffror senast kopplat till stark spelförsäljning och molntjänster medan i Alphabets fall ögonen är på hur annonsintäkterna har utvecklats i takt med återhämtningen efter pandemin.
 8. Livsmedelsverket vill att restauranger ska redovisa vilket land köttet de serverar kommer från.
 9. Några källor redovisas dock inte av The Daily Mail, som liksom flera andra brittiska dagstidningar är känd för ibland sensationalistisk rapportering.
 10. Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst före kreditförluster och nedskrivningar på 6 428 miljoner kronor för första kvartalet 2021.
 11. Företaget redovisar samtidigt en vinst före skatt på 486 miljoner kronor för första kvartalet.
 12. Bolaget som redan den 15 april inför rapportsäsongen levererade en omvänd vinstvarning redovisar nu ett rörelseresultat på 797 miljoner dollar, motsvarande cirka 6,7 miljarder kronor, för första kvartalet 2021.
 13. Boliden redovisar en vinst före skatt på 2 719 miljoner kronor för första kvartalet 2021.
 14. Lastbilstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 12.
 15. Pandemin har också i högsta grad påvisat behovet av folkbildande epidemiologer, som förmår se bortom starka personliga åsikter om den svenska strategin och sakligt redovisa forskningsläget.
 16. Det framgick när klädjätten under tisdagen redovisade sina försäljningssiffror för perioden september till november.
 17. Den 18 november redovisades till exempel 96 nya dödsfall, men i den nuvarande statistiken hos Folkhälsomyndigheten uppges siffran över antalet avlidna den dagen vara 49.
 18. I den nya rapporten redovisar ECDC scenarior för hur olika länder i Europa kan komma att påverkas av coronapandemin, fram till den 25 december i år.
 19. Strålterapibolaget Elekta redovisar en vinst före skatt på 490 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets andra kvartal, avslutat i oktober.
 20. Granskningen omfattade regionerna, medan kommuners och privata aktörers ansvar kommer att redovisas under december.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är presentera en synonym till redovisa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på redovisa

Ord som slutar på redovisa