reflekterar

Reflekterar är synonymt med återkasta.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av reflekterar och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till reflekterar

återkasta

Motsatsord till reflekterar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till reflekterar.

Vad betyder reflekterar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av reflekterar.

Böjningar av reflekterar

 1. reflekterar

Exempel på hur ordet reflekterar kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet reflekterar används i svenska tidningar

 1. Vit snö reflekterar nämligen solljuset, medan den färgade snön absorberar det i högre grad.
 2. Men med tanke på de samtal vi har haft kring middagsbordet, det ständiga pratet när man reflekterar över omvärlden – så är det inte någon slump.
 3. – Jag har alltid känt att jag lever på lånad tid, reflekterar Omar.
 4. Han anser dessutom att G7–formatet är förlegat och inte reflekterar dagens globala verklighet.
 5. De berättar och reflekterar kring vad de själva varit med om.
 6. I den kanadensiska podcasten ”Science for the people” reflekterar prisets grundare Marc Abrahams kring hur forskare i början av sin karriär ofta ignorerats eller mötts av skratt och huvudskakningar om de intresserat sig för något udda.
 7. En lågt hängande reflex reflekterar åt flera håll.
 8. ” Komprimerade, strofiska dikter växlar med längre dagbokslika avsnitt där poeten diarieför sin samtid, rannsakar egna politiska ställningstaganden och reflekterar över verklighetens beskaffenhet liksom de estetiska formernas bärkraft.
 9. Idéhistorikern Sven–Eric Liedman minns och reflekterar kring de tre decennier som följde.
 10. Kring denna val, dess baneman August och hans fru Caroline reflekterar Vera i Maja Thranes debutroman "Anvisning att konservera naturalier".
 11. Än mindre reflekterar man över hur de ska mötas.
 12. IQ vill att fler reflekterar över hur de dricker alkohol på semestern och vår förhoppning är att få dem att göra det på ett lite smartare sätt, säger Karin Hagman, vd på IQ, i ett pressmeddelande.
 13. Det beror nog inte på själva panelen, utan på egenskaper i skiktet framför som reflekterar och sprider ljus annorlunda är ett Gorilla Glass.
 14. Det är inte en fråga som vi reflekterar över, säger Conny Johansson energichef på Stora Enso som visar oss pappersbruket i Hylte i Halland.
 15. Det innebär att det är jättesvårt att se något som är lite ljussvagt, något som själv inte lyser utan bara reflekterar strålning.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till reflekterar är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är återkasta en synonym till reflekterar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.