regering

Synonymer till regering

avdelning, hov, legislatur, verkställande

Motsatsord till regering

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till regering.

Vad betyder regering?

 1. ett lands högsta styrelse
 2. styrande grupp i en stat

I uttryck:

 1. den sittande regeringen = den nuvarande regeringen

Exempel på hur regering kan användas

 1. regeringen Reinfeldt

Exempel på hur regering används i svenska tidningar

 1. – Talibanerna har också talat om att ha ett muslimskt råd som kan påverka och vägleda regeringen, något som mer liknar Irans styre.
 2. En socialdemokratiskt ledd regering ger inte en vänsterpartist i uppdrag att leda en enpersonsutredning om det inte är en person som man ser kompetens hos, säger Bjereld.
 3. Det onormalt låga småhusbyggandet i Sverige är det egentliga problemet bakom ett antal utmaningar som regeringen pekar på.
 4. Konflikten mellan i huvudsak den internationellt erkända regeringen (GNA) i huvudstaden Tripoli och den östlibyske krigsherren Khalifa Haftar har krävt många dödsoffer.
 5. När regeringens utredare Mikael Westberg presenterade förslagen till nydaning av systemet i november uppskattade han att utbudet skulle minskas till kanske 150–200 fonder.
 6. Från både regering och opposition har det lovats förslag och utredningar som ska underlätta för vissa myndigheter att dela information.
 7. Representanter från den amerikanska regeringen hävdade häromdagen att Huawei använder sig av bakdörrar som egentligen är avsedda för polismyndigheter för att komma åt information på våra mobiltelefoner.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av regering

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är verkställande en synonym till regering. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.