Annons:

rejält

Synonymer till rejält

bastant

Motsatsord till rejält

Det saknas motsatsord.

Vad betyder rejält?

Det saknas definitioner.
Annons:

Exempel på hur rejält används i svenska tidningar

 1. Att Jessica Diggins skulle kunna besegra Stina Nilsson i en spurt i fristil kom inte som någon stor överraskning, framför allt inte sedan Diggins kört hårt för att få den svenska sprintdrottningen rejält mör.
 2. Riksgälden reviderade upp sin prognos för statens betalningar rejält till ett överskott på 80 miljarder kronor i år, men sänkte den till 45 miljarder kronor nästa år.
 3. Interiört har Volvo möblerat om rejält, och precis som i övriga nya modeller domineras förarmiljön av enkelhet och det mesta styrs via den svensk–kinesiska biltillverkarens utmärkta pekskärmsteknik.
 4. Teslas hastighetsrekord har stekts rejält – av en obskyr japansk superbil.
 5. Marit Björgen skruvade upp tempot rejält på den tredje sträckan.
 6. Riksgälden reviderar i sin nya låneprognos upp prognosen för statens betalningar rejält till 80 miljarder kronor i år, men sänker den till 45 miljarder kronor nästa år.
 7. – Kärnkraft är under ett rejält kostnadstryck, nu när alltmer förnybar kraft kommer in i systemet, säger Nils Lannefors.
 8. Medborgarna förtjänar en fungerande rättsstat – och poliserna förtjänar rejält höjda löner.
 9. Han kan inte avslöja hur det gick i tävlingen, men erkänner att han gjorde sig skyldig till åtminstone ett rejält snedköp.
 10. Allt jag kommer säga är att besättningen ombord var rejält provokativa och upprörande, säger hon till den holländska tidningen De Telegraaf.
 11. Berged menar att det tagit sig rejält och att man nu jobbar för att förhindra att branden sprider sig till den maskinhall som ligger i anslutning till flisfickan.
 12. I U15–klassen siktade Kristianstads FC på att nå hela vägen, men i stället stormade det rejält redan inför slutspelet.
 13. Här finns en jätteutmaning som på sikt skulle kunna ge en mer jämställd och en rejält utökad kompetensbredd.
 14. Talet grundar sig på en 12–månadersperiod, och Försäkringskassans mätning visar att antalet frånvarodagar har sjunkit rejält sedan millenieskiftet, vilket TT rapporterar.
 15. Men i dag träffas de flera gånger i månaden och är rejält sammansvetsade.
Källor
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av rejält

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bastant en synonym till rejält. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.