rekrytera

Synonymer till rekrytera

anställa, bringa, fixa, frambringa, förse, inbringa, skaffa, uppbringa, värva

Motsatsord till rekrytera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rekrytera.

Vad betyder rekrytera?

 1. skaffar fram personer till en verksamhet
 2. skaffa nya rekryter; anställa ny personal; värva nya medlemmar

Exempel på hur rekrytera kan användas

 1. skolan måste rekrytera nya lärare

Exempel på hur rekrytera används i svenska tidningar

 1. I dag har det mesta outsourcats till underentreprenörer, som i sin tur rekryterar arbetare från Baltikum, Polen och Rumänien, och på senare år från länder utanför EU, främst Ukraina.
 2. Det borde vara i samtliga företagsledares intresse att säkerställa framtida utveckling genom att rekrytera och inkludera talang i alla dess former.
 3. Sommarkommunens ordinarie hemtjänstpersonal räcker inte till under topparna och det är svårt att rekrytera tillräckligt med vikarier.
 4. Skåningen, som också har jobbat som journalist, rekryterades 2013 till IFK Göteborg av dåvarande sportchefen Håkan Mild och chefstränaren Mikael Stahre.
 5. Ändra tillämpningen av branschpraxis för att säkerställa att företag utan kollektivavtal kan rekrytera utomeuropeiska medarbetare.
 6. Från näringslivshåll har det höjts röster om att den nya Sverigebilden kan leda till försämrad konkurrenskraft och ökade svårigheter att rekrytera utländsk personal.
 7. Bakgrunden är det examensintyg mannen skickade in när han rekryterades.
 8. Med låg nativitet har Japans jordbruk svårt att rekrytera arbetare, och även i Sverige tillhör bönderna en åldrande yrkesgrupp.
 9. Martin Åberg, med erfarenhet från bolag som Microsoft, Enfo, Atea och Micro Focus, har rekryterats för att leda satsningen i Sverige.
 10. vårdorganisationer idag och vi rekryterar rätt många varje år och ska alla göra kliniska tester så tror jag det blir svårt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av rekrytera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skaffa en synonym till rekrytera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.