relaterad

Synonymer till relaterad

besläktad

Motsatsord till relaterad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till relaterad.

Vad betyder relaterad?

 1. som har ett samband med något annat; liknande

Exempel på hur relaterad används i svenska tidningar

 1. Grundidén med ”social–federalism” är att socioekonomiska relationer mellan länder ska vara bundna vid objektiv relaterade till social rättvisa, klimaträttvisa och skatterelaterad rättvisa.
 2. Inom avtalet har den brittiska regeringen lovat att skjuta till 65 miljoner pund för att vaccinet ska utvecklas vid universitetet i Oxford samt 18,5 miljoner pund för relaterat arbete vid Imperial College i London.
 3. En enklare chattbot ska vara klar till sommaren och ska då kunna ge automatiska svar både relaterat till corona och andra problem.
 4. – Det finns flera studier från Kina, USA och andra länder som visar att graden av oro och ångest relaterad till covid–19 har ökat ganska mycket, säger Erik Andersson, forskare vid Karolinska institutet och en av personerna bakom studien.
 5. Ofta kan kurserna vara lättare för dem som kommer direkt från ett relaterat arbete utan att ha formell utbildning än för någon som har en utbildning som är 30 år gammal och som inte arbetat med det, säger Stefan Eck.
 6. Det jag menar är något relaterat till det stora som alla går och tänker på.
 7. Temme hade en känd bakgrund i bikerkretsar och visade sig ha vänner i Hells Angels, varav en dessutom kunnat kopplas till relaterade hatbrott.
 8. – Allting hänger naturligtvis ihop men det är inte styrräntan i sig utan stibor som vår korta upplåning är relaterad till.
 9. Det är en kombination om hot om både ekonomisk och politisk påtryckning relaterat till Kinas intressen och dominans.
 10. Om förväntningen är att brexit genomförs och inget större relaterat till det händer så tror jag inte att det blir någon större stegring av guldpriset.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av relaterad

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är besläktad en synonym till relaterad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.