Synonymer till remsa

Vi känner till 3 synonymer till remsa. Ordet remsa är en synonym till snöre och band och kan bland annat beskrivas som ”smalt band”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av remsa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till remsa

 1. band
 2. rem
 3. snöre

Vad är motsatsen till remsa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till remsa.

Vad betyder remsa?

 1. smalt band
 2. lång, tunn och smal bit av visst material, ibland även trasa

Hur kan ordet remsa användas?

Det saknas exempel på hur remsa kan användas.

Hur används ordet remsa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet remsa används i vanlig text.

 1. Nackdelen är möjligen att vare sig videor eller särskilt många spel är anpassade för en så pass kvadratisk skärm, vilket ger ganska rejäla svarta remsor vid sidan av filmen.
 2. Vägen är en smal remsa av jord, lera och sprängsten.
 3. – Det är dyrt som tusan, men vi åkte direkt till ett plåtslageri där de skar stora plåtar i 15 centimeters remsor, sedan har vi bara bankat ned dem i jorden.
 4. Remsan som löpte genom datorn gick vidare till en stor korg som stod på golvet, varifrån man sedan för hand fick linda upp remsan igen på bobinen.
 5. Man kan också använda den översta delen av skärmen som en långsmal remsa.
 6. Det blir dyrt med en ny räls genom naturen som dessutom kräver en 15 meter bred remsa mark som korsar många vägar i planet.
 7. Abbas har ännu inte fört över några av de pengar han lovat till Gaza, trots att Hamas överlåtit det formella ansvaret för civiladministrationen på remsan på PA, den palestinska myndigheten som leds av Abbas.
 8. En av våra nyanställda tjejer har suttit och skurit papper i remsor, klistrat ihop till långa längder och stickat detta.
 9. Rebellernas grymhet kan ha präglats av att kuppgeneralerna alla kom från rikets periferi, Franco själv huserade på Kanarieöarna, tills han förflyttades till den sista lilla kolonia­la remsan i Marocko.
 10. Robin vaknade inte förrän jag hade surrat hans händer bakom ryggen med tejpen och jag satte en remsa över hans mun innan han hann börja skrika.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är snöre en synonym till remsa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på remsa

Bild till ordet remsa

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet remsa.

Bild med texten remsa