Synonymer till rentav

Vi känner till 3 synonymer till rentav. Ordet rentav är en synonym till till och med och rent av.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rentav samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till rentav

 1. faktiskt
 2. rent av
 3. till och med

Vad är motsatsen till rentav?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rentav.

Vad betyder rentav?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av rentav.

Hur kan ordet rentav användas?

Det saknas exempel på hur rentav kan användas.

Hur används ordet rentav i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet rentav används i vanlig text.

 1. Sedan en tid vill hon att fåglarna ska skjutas, alternativt att kommunen plockar bort bon eller rentav kapar ner träden som de bosätter sig i.
 2. Sedan händelsen avslöjades av Expressen i lördags har många undrat över säkerhetsarrangemanget kring regeringschefen, då rentav en efterlyst utländsk medborgare kan komma in hos någon i den centrala statsledningen.
 3. ”Vi ser hur Kremls härskare hoppas att väst ska försvagas eller rentav falla, så att Imperiet ska kunna utvidgas västerut igen.
 4. Detta då fler sökt klimatbonusen än beräknat under årets åtta första månader, och att utbetalningarna därför rentav behövt stoppas.
 5. Varför är det så i ett av världens mest jämställda länder, rentav ”världens mest feministiska land”?.
 6. Runt hälften, eller rentav fler än så, av de individer som lider av könsdysfori innan tonåren, men som blir av med den i eller efter tonåren, lever sedan ett vuxenliv som gay eller bisexuell.
 7. Att pendla till och från jobbet kräver en som håller, och som man därför håller efter och kanske rentav håller av.
 8. Om det innebär att han rentav funderar på nästa års presidentval fick dock lyssnarna inga säkra besked om.
 9. Nu kan potentiella, nya direktiv från EU komma att försvåra, eller rentav omöjliggöra, kommunens miljardprojekt.
 10. Inrikesministern blev rentav tvungen att be de belarusiska medborgarna om ursäkt i en tv–intervju.
 11. Men när det för var dag står allt tydligare att politiken misslyckats och rentav varit kontraproduktiv – eftersom Iran i dag är närmare ett kärnvapen än innan Trump blev president – riskerar det att bli en rejäl plump i protokollet för hans presidentskap.
 12. Lettland hade förhoppningar om att hålla nollan mot Sverige så länge som möjligt och kanske rentav ta ledningen, precis som man gjorde i EM–kvalets öppningsmatch.
 13. Han hade rentav helst sett att det ska kunna ske redan tolv timmar efter att ett vaccin godkänts, men mer realistiskt tror han det snarare blir sex månader efter det.
 14. Från Iphonens sensorpanel till utskärningar i skärmen och rentav enstaka försök med popupkameror.
 15. Hon hade förlovat sig purung med sin kanske–kille, andra romanser hade nuddat, eller rentav korsat förhållandet.
 16. I Serbien kysste president Aleksandar Vucic rentav den kinesiska flaggan på ett hjälppaket och talade om kollegan Xi Jinping som sin ”broder och vän” – i motsats till snåla europeiska grannar.
 17. Även här är platsen ett slags limbo, ett dödens väntrum med drag av äldreboende – eller om personerna rentav redan är döda.
 18. Och naturligtvis kan den tidigare politikern erbjuda sin kontaktlista, rentav slå en signal eller skicka ett mejl som öppnar dörren till maktens inre.
 19. I en tid när allt ska instagrammas kommer S20 utan tvivel att erbjuda en av de bästa mobilfotoupplevelserna som alls går att få tag på – kanske rentav den allra bästa.
 20. Enligt NASA är mjukvarufelen förmodligen bara symptomen för ett större problem med Boeings kodarbete och kanske rentav företagets kultur.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är till och med en synonym till rentav. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet rentav

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet rentav.

Bild med texten rentav