Synonymer till reparation

Vi känner till en synonym till reparation. Ordet reparation är synonymt med lagning och kan bland annat beskrivas som ”återställande i användbart skick, lagning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av reparation samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till reparation

 1. lagning

Vad är motsatsen till reparation?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till reparation.

Vad betyder reparation?

 1. återställande i användbart skick, lagning
 2. av reparation

Hur böjs reparation?

 1. reparation
 2. reparationen
 3. reparationens
 4. reparationer
 5. reparationerna
 6. reparationernas
 7. reparationers
 8. reparations

Hur kan ordet reparation användas?

Följande exempelmeningar visar hur reparation kan användas.

 1. datorn är på reparation

Hur används ordet reparation i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet reparation används i vanlig text.

 1. Felsökning tar längre tid och reparationer är kostsamma och mer komplexa då nedgrävda kablar måste friläggas.
 2. Forskningsprojektet "Automation för reparation och återtillverkning" ingår i det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030 som finansieras av energimyndigheten, Formas och Vinnova.
 3. Regeringen föreslår skattereduktioner för den som lämnar in sina prylar på reparation i stället för att köpa nytt samt att man ska få hyra ut personliga ägodelar skattefritt upp till 20.
 4. Det nya bolaget ska dock samarbeta med andra biltillverkare när det gäller tillgång till exempelvis verkstäder för reparation av just skåpbilar.
 5. Mediakontrollenheterna ska ha tagits bort i samband med att reparationer och service utförts och ska enligt säkerhetsforskaren innehållit mängder av känslig användardata, rapporterar Ars Technica.
 6. Siffran, nära 4 miljarder svenska kronor, är baserad på en första undersökning av vilka reparationer som måste göras av broar, vägar, belysning, stadens egna byggnader och museer.
 7. Möjligen skulle vemodet i Berlin lyfta om våren kunde visa att reparationerna och befästandet av det europeiska huset har satt i gång.
 8. En annan viktig del av verksamheten är reparation och modifikation av gammal utrustning.
 9. Vandaliseringen av statyn och den omfattande reparation som krävs skedde natten till söndagen.
 10. Prognosen för när reparationen är klar har satts till klockan 18.
 11. Efter en tid kom intyg från Vägverket som ägde färjan med besked att man ämnade betala reparationen.
 12. Han har nu lämnat in den för reparation.
 13. Ungefär 200 lägenheter skadades och för två av de svårast skadade husen kommer reparationerna att pågå under minst ett år och kosta närmare 70 miljoner kronor.
 14. Ofta fick bilägarna själva bekosta reparationerna, då varken bränsleleverantörer eller biltillverkare ville ta ansvar.
 15. Detta beror på reparationerna av de skador vid Fridaysandmagasinet som uppkom under vinter– och tövädret 2019, och som har försenat produktionsfasen längre än förväntat.
 16. Sedan dess har hennes hud av skinande brons oxiderats till en grön nyans, oräkneliga reparationer utförts, facklan av glas bytts ut mot en i förgylld metall, och Eiffels ålderstigna metallskelett delvis ersatts med mer moderna material.
 17. Du får också med en drulleförsäkring som gäller i ett år på köpet, så skulle olyckan vara framme har du lite extra trygghet, med reparation eller ersättning mot en självrisk.
 18. På samma gång krävdes det fysisk tillgång till infrastrukturen för att övervaka systemet och för att genomföra reparationer, service och läsa ut information från mätare, sensorer och annat.
 19. På vägen hem från pojken och hans familj tänkte jag att många öppna sinnen borde stängas för reparation.
 20. Enligt en genomgång som Sveriges Radio P4 Gotland har gjort har också elförsörjningen varit sämre än genomsnittet i landet även innan reparationen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lagning en synonym till reparation. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på reparation

Ord som slutar på reparation