Synonymer till research

Vi känner till en synonym till research. Ordet research är synonymt med efterforskning och kan beskrivas som ”(anglicism) vetenskapligt studium av ett till viss del okänt område; undersökning i syfte att frambringa svåråtkomliga fakta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av research samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till research

 1. efterforskning

Vad är motsatsen till research?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till research.

Vad betyder research?

 1. (anglicism) vetenskapligt studium av ett till viss del okänt område; undersökning i syfte att frambringa svåråtkomliga fakta

Hur böjs research?

 1. research
 2. researchen
 3. researchens
 4. researchs

Hur kan ordet research användas?

Det saknas exempel på hur research kan användas.

Hur används ordet research i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet research används i vanlig text.

 1. Blogginläggen på hemsidan kategoriserades med ord som "apputveckling", "appsäkerhet", "oro över integritet", "research och hot–intel" och "datasäkerhet".
 2. Längst blir jag kvar vid ett bord fyllt med olika typer av 3D–printade plastmuggar, glasprototyper och allsköns osorterade former – spillet efter en gedigen research och mycken möda.
 3. För att kunna gestalta rollfiguren Leya gjorde Evin Ahmad research i en värld som var långt ifrån hennes egen.
 4. – Det har varit ett väldigt speciellt år och vi har ändrat våra beteenden extremt mycket, säger Saga Bowallius analytiker på HUI research.
 5. – Vi har valt att inte ha central research, som sköter central utveckling, utan det sker i våra affärsenheter.
 6. – Jag trodde aldrig att jag skulle komma ända fram, med research har det tagit tolv år av mina 76 levnadsår.
 7. Den här sammanställningen är baserad på tidigare kända och offentliga uppgifter samt egen research.
 8. När jag gjorde research till ”Dockorna” pratade polis och forensiker mycket om just dubbelmordet i Linköping, och att det har blivit löst bara nu i dagarna är ju otroligt, och fantastiskt.
 9. Låg det någonting i anklagelserna? Jag gjorde ytterligare research kring hur vetenskapen kring hundträning och hundars beteende ser ut idag.
 10. Den egna researchen har på ett mycket tydligt sätt kompletterat och bekräftat det som filmerna visar.
 11. – Jag har bland annat gjort research genom att åka runt och besöka thailändska restauranger runtom i världen.
 12. Som inspiration och research har Wilhelm Behrman läst så mycket de kunnat av radikaliseringsberättelser och skildringar av IS inifrån.
 13. Hur skulle ni definiera organisationens vision och kultur? Troligen har du redan gjort din research och tagit reda på allt du kan kring din potentiella framtida arbetsgivare som vilket fokus företaget har, finanserna och hur konkurrenskraftigt det är.
 14. – Det där kom fram när jag gjorde research, förklarar Noah Baumbach på telefon från ett hotellrum i London.
 15. Gör research om företag du ska träffa så att du förstår vilken typ av utmaningar de står inför och ta även med dig ett gäng egna frågor om företaget eller projektet.
 16. Med utgångspunkt i männens berättelser och ytterligare research följer "Exit" ett kompisgäng med Adam, spelad av svenske Simon J Berger, i spetsen.
 17. Efter att ha varit Truman Capotes sidekick under researchen för hans banbrytande mästerverk “Med kallt blod” slog Harper Lees romandebut “Dödssynden” världen med häpnad.
 18. – Vi tillbringade mycket tid av researchen i jakt på olika referenser och jag tillbringade tid där.
 19. – Jag gjorde väl ingen riktig research innan intervjun, säger han till Expressen.
 20. – När jag gör research är mina resor självklart en av källorna till rön och iakttagelser, alla böcker jag läser, utställningar jag ser, människor jag möter och pratar med.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är efterforskning en synonym till research. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?