Synonymer till resonerande

Vi känner till en synonym till resonerande. Ordet resonerande är synonymt med resonemang och kan bland annat beskrivas som ”presensparticip av resonera; som resonerar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av resonerande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till resonerande

 1. resonemang

Vad är motsatsen till resonerande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till resonerande.

Vad betyder resonerande?

 1. presensparticip av resonera; som resonerar
 2. resonemang

Hur böjs resonerande?

 1. resonerande
 2. resoneranden
 3. resonerandena
 4. resonerandenas
 5. resonerandens
 6. resonerandes
 7. resonerandet
 8. resonerandets

Hur kan ordet resonerande användas?

Det saknas exempel på hur resonerande kan användas.

Hur används ordet resonerande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet resonerande används i vanlig text.

 1. De blir långsammare och mer resonerande med åren, kunnigare och utan den upprörda vrede som präglar många yngre författare.
 2. Det beror inte bara på den till panik gränsande oron i de resonerande partier där nutida storpolitik, teknokrati, hyperkapitalism, krigföring och migration avtvingar poeten en dov förtvivlan läsaren svårligen kan värja sig mot.
 3. Den vardagligt resonerande berättarrösten och det enkla språket med genomgående korta och raka meningar bidrar till att göra dessa grundsatser tydliga för läsaren.
 4. Givetvis är hon osedvanligt begåvad och mogen men också klok, resonerande, ödmjuk och humoristisk trots hennes stora allvar.
 5. I sitt resonerande kring straffvärdet skriver rätten bland annat att fler faktorer än mängd och sort måste vägas in när det gäller att bestämma vilka straff männen ska få.
 6. En mer resonerande, mer socialliberal, ibland konservativ.
 7. Innan dess var vampyren, ett mer "intellektuellt och resonerande monster", mer populär.
 8. Den nya moderatledaren är just en sådan resonerande politiker som kan tänkas appellera till klassiskt folkpartiska väljarsegment som högutbildade i storstäder.
 9. Allt detta fångas utsökt känsligt i en film som till en del påminner om Frédéric Fonteynes En erotisk affär, men som till sitt temperament är drömskt intuitiv snarare än intellektuellt resonerande.
 10. Det låga, obscena och aggressiva blandas med det lärda och resonerande.
 11. – Frågorna bör tas upp i trafiklärarutbildningen med en öppen attityd och ha en resonerande ton där man kan utforska och reflektera kring problematiken.
 12. Han var resonerande, lågmäld och ödmjuk och samtidigt väldigt kunnig och engagerad.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är resonemang en synonym till resonerande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på resonerande