resterande

Resterande är synonymt med återstående och kvarvarande.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av resterande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till resterande

kvarvarande, rest, återstående

Motsatsord till resterande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till resterande.

Vad betyder resterande?

 1. återstående

Exempel på hur ordet resterande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet resterande används i svenska tidningar

 1. Ungefär 30 procent av försäljningen kommer från fordonsbranschen och resterande från övrig industri.
 2. Budskapet som förmedlas under filmens resterande 83 minuter handlar om mänsklighetens destruktiva kapacitet, illustrerat av skövlad regnskog, smältande polaris och livlösa korallrev.
 3. – Jag vågar inte svara rakt på den frågan eftersom det också kan bero på vad föreningar beslutar men vi räknar med att resterande ska ställas om, säger hon till tidningen.
 4. – Jag är väldigt nöjd med att jag har lyckats vända det här och sätta resterande skott.
 5. I resterande 46 hålls primärval.
 6. Från GDPRs införande under resterande 2018 fick myndigheten in 81 klagomål – under 2019 fick de in 274 klagomål.
 7. – Samtidigt är vi väl medvetna om att vi inte kan förvänta oss ett fullsatt Hovet under resterande hemmamatcher i grundserien.
 8. Om ens resterande pengar för månaden bara räcker till mat och att ta sig till jobbet så får man införa köpstopp för annat, säger hon.
 9. Nu har kommunen skrivit ett brev till resterande kommuner i landet, som uppmanas att ställa sig bakom en skrivelse till regeringen.
 10. De hanterar cirka 60 procent av byggnadens vikt, och resterande belastning fångas upp av åtta megakolonner som är placerade i tornets ytterkanter.
 11. Om skolorna fördelar resterande SO–tid jämnt mellan de fyra ämnena får eleverna motsvarande 25 timmar per ämne och år.
 12. Olivia Mellegård och resterande kantspelare i den svenska truppen har hittills haft en jobbig turnering med få mål på få avslut.
 13. Under det första året är målet att 30 procent av utländsk hård– och mjukvara byts till kinesisk, 2021 ska 50 procent bytas och 2022 de resterande 20 procenten, rapporterar ZDnet.
 14. Medan hela åtta av tio av landets kommuner står inför besparingar inom kärnverksamheterna, som vård och skola, ser det ekonomiska läget betydligt ljusare ut för många av de resterande kommunerna.
 15. Då ska 20 av 24 lag vara EM–klara och resterande fyra ansluter efter playoff i Nations League i mars.
 16. Under 2020 ska resterande, över hundra stycken, butiker kläs i ny skrud.
 17. De två första deltävlingarna i ISL – som Sarah Sjöström simmade – krockade med världscupen, men resterande tävlingar gör inte det.
 18. För ett tag sedan läckte även ett patent som i teorin även kan addera kompabilitet med resterande Playstation–generationer.
 19. Ringla dressingen över ostronen och servera med den resterande limen i klyftor.
 20. FBI utreder nu de resterande 43 fallen som ännu inte har kunnat kopplas till Samuel Little.
 21. Men när tidsfristen gick ut i slutet av september hade bolaget bara utökat sitt aktieinnehav från cirka 30 procent till 88 procent – två procentenheter för att begära tvångsinlös av de resterande aktierna.
 22. Då betalade jag in det resterande beloppet.
 23. Försäljningsavtalet innebär att Industrivärden kan komma sälja sina resterande aktier också.
 24. Industrivärden har enligt ett avtal möjlighet att även sälja sina resterande aktier.
 25. Bolaget planerar dessutom att stänga uppemot 150 butiker samt hålla omkring 300 öppna medan resterande 250 butikers öde fortfarande är osäkert.
 26. De två första lagryttarna rider den första dagen, de två resterande den andra dagen.
 27. Men nu rullar vi genom Söderledstunneln i rusningstrafik och när resterande passagerare på den idiotiskt tidsplanerade roadtrippen plockas upp på Katarina Bangata börjar problemen.
 28. Ett begränsat antal kvalificerade investerare förvärvar resterande 739 680 aktier, motsvarande cirka 48,6 procent av aktierna i emissionen, varav Gerhard Dal, Göran Källebo och Ulf Tidholm tecknat majoriteten av aktierna.
 29. Därutöver är de resterande totalt 90 dagarna av typen lägstanivådagar.
 30. I de resterande grundseriematcherna fanns den där kontinuiteten i spelet som han hade saknat – och helt plötsligt levererade han i mer eller mindre varje match.
 31. Under de senaste tre veckornas strider har armén intagit mer än hälften av den rebellhållna enklaven och splittrat den resterande delen i tre isolerade områden.
 32. Vid den andra strök de resterande med.
 33. I resterande län var priserna oförändrade.
 34. En miljon ton bilar exporterades och resterande sex miljoner ton vet man inte riktigt var de har tagit vägen.
 35. Efteråt säger Åsa Regnér att hon känner sig stöttad av kvinnorna som samlats, och som under mötet ställt höga krav på henne och resterande politiker.
 36. Två tredjedelar av dessa hade en koppling till islamistisk extremism medan resterande till höger– och vänsterextremistisk miljö.
 37. Hon inledde direkt med två bom men satte de resterande fem.
 38. Sundby klarade av att hålla resterande åkare bakom sig och ökade dessutom luckan.
 39. Programledarna ska dela på sändningarna under den resterande delen av säsongen – och på söndag tar Agneta Sjödin över facklan.
 40. Åtta lag gör på tisdagen upp om de fyra resterande kvartsfinalplatserna i OS–turneringen i ishockey.
 41. – Vi vet inte när resterande uppgifter släpps, betonar Katrina Björk, rikssamordnare för internationell skattekontroll.
 42. I tre län har priserna fallit och i resterande län var de oförändrade.
 43. Om du inte önskar något annat så ska dina särkullbarn ha resterande del av arvslotten när din hustru avlider.
 44. Uppgifter om varifrån samtal sker ska sparas i två månader, uppgifter om internetanslutningar i tio månader och resterande uppgifter i sex månader.
 45. De första, 1–10 har han kört på, de resterande 11–130 har han försökt att köra på.
 46. Men svenska myndigheter beslutade att föra de resterande fem fångarna till Bulltofta.
 47. De tycker att intrycken från den nya klubben är goda och känner att det kan bli en bra lösning även om de blir utlånade under den resterande delen av säsongen.
 48. Och Sydkorea har inga problem att jämte stora delar av resterande världen – med IOK som hejaklacksledare – le lite falskt förläget om hur vacker och enande idrottens varmt välkomnande famn kan vara.
 49. Även om hon stod på benen genom resterande program var det flera moment där nervositeten födde fram allt för mycket tvekan.
 50. Utöver Stina Nilsson tog resterande fem svenskor sig vidare till finalpassen.
 51. Förhandlingar om resterande fem hålls i Malmö tingsrätt under lördagen.
 52. Tre personer har begärts häktade och de resterande nio personerna kommer att häktas senare under dagen, enligt Ekobrottsmyndighetens presstjänst.
 53. Köpeskillingen uppgår till 9,5 miljoner euro, motsvarande 93,5 miljoner kronor, av vilka 4,0 miljoner euro i form av nyemitterade aktier i Catena Media och resterande 5,5 miljoner euro kontant.
 54. Överskottet av icke öronmärkta pengar täcker med marginal de resterande 55 andelarna i Jobs for change.
 55. Men den 27–åriga världstvåan överlevde både matchboll ett och två, plockade ett viktigt break, och gick sedan vidare och vann resterande game.
 56. Två personer fick föras till vård i Åre, resterande sju i bilarna klarade sig oskadda, säger räddningsledare Anders Lögdahl vid Åre räddningstjänst.
 57. De fyra resterande 18–åringarna har alla haft en viktig roll i silverlaget.
 58. – Vi känner nu, precis som vi gjorde då, att vi behöver bredden på vår backsida och är glada över att ha kommit överrens med Mora, om att ha kvar honom hos oss under resterande del av den här säsongen, säger, Patrik Sylvegård.
 59. Vi känner nu, precis som vi gjorde då, att vi behöver bredden på vår backsida och är glada över att ha kommit överens med Mora om att ha kvar honom hos oss under resterande del av den här säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.
 60. En representant för SOHR säger till AFP att 18 personer dödades i ryska flygräder mot staden Misraba, och de resterande i artilleribeskjutning från syriska regeringsstyrkor.
 61. Han jobbar nämligen som hjärtläkare resterande veckor på året.
 62. Efter det har de resterande elva medlemmarna jobbat med att få ihop ett nytt avtal.
 63. De resterande miljonerna går till den palestinska myndigheten på den ockuperade Västbanken som samarbetar med Israel för att upprätthålla säkerheten.
 64. Hälften av ytan föreslås till tomtmark, en fjärdedel för gata och resterande fjärdedel till offentlig platsmark och övrig mark.
 65. De resterande sex avsnitten sänds från 8 januari till 11 februari.
 66. Hon var 1,14 sekunder efter den amerikanska stjärnan, men före resterande åkare i startfältet.
 67. Ekobrottsmyndigheten har beslagtagit ungefär hälften av de 340 miljoner kronorna och är övertygad om att de resterande miljonerna finns utomlands.
 68. Enligt Syrisk–amerikanska medicinska sällskapet (Sams) ska resterande flyttas kommande dagar.
 69. – Utöver det så har han kallats hem från julledighet för att träna, men likväl saknas resterande utländska spelare som klubben tänkt ha kvar säsongen 2018.
 70. För de resterande, cirka 70 procent av befolkningen, var det en förlustaffär att bo i en attraktiv, framgångsrik stad.
 71. I november blev det klart att Postnords danska del får ett tillskott på 2,2 miljarder kronor, varav danska staten står för 1,8 miljarder och den svenska för resterande delen.
 72. Under resterande 90 dagar betalas 180 kronor per dag.
 73. De resterande 661 sidorna lämnas inte ut alls, varenda stavelse i dokumenten anses hemliga.
 74. I fyra län har priserna fallit och i resterande län var de oförändrade.
 75. I fyra län har priserna fallit och i resterande län var de oförändrade, enligt pressmeddelande.
 76. De resterande tre personerna har omhändertagit men inte behövt vård.
 77. Valmyndigheten bröt då en direktsändning av rösträkningen och meddelade att resterande valsedlar skulle tas till huvudstaden Tegucigalpa för att räknas.
 78. Nio ledamöter från C avstod tillsammans med kollegorna från M och KD samt resterande L–ledamöter.
 79. Garantiteckningen är avtalad "uppifrån–ned", exempelvis innebärandes att om nyemissionen tecknas till 80 procent kommer garantiteckning att aktiveras för de resterande 20 procenten.
 80. Budet utgjordes av 135 dollar per aktie i kontanter och resterande 90 dollar i aktier.
 81. De körde den resterande delen tillsammans ute på scentungan och innan Dahlgren klev av blev det också "Inga kläder".
 82. Om en sak i spelet kostar 750 guldmynt måste du ändå köpa 1 000 guldmynt, men då räcker inte resterande mängd till ett till köp i spelet, vilket gör att du måste utföra ytterligare en betalning.
 83. De körde den resterande delen tillsammans ute på scentungan och innan Dahlgren klev av blev det också ”Inga kläder”.
 84. Nu får vi försöka vinna resterande tre.
 85. Sammanställningen bygger på uttalande från och intervjuer med politiker och tjänstemän i de resterande 27 EU–länderna.
 86. Ytterligare en tiondel svarar att de inte vet medan resterande anser att han borde vara kvar i kampanjen.
 87. Nu får det svenska laget, med de tre resterande ekipagen, rida för en framstående placering med laget.
 88. De resterande 15 procenten måste du finansiera i form av en kontantinsats.
 89. När proffs tennisspelaren Roger Federer klev ut på OS-arenan i Peking 2008 tillsammans med resterande OS-truppen från Schweiz var det många som undrade vem stylisten var.
 90. Kort efter beskedet började också resterande EU-medlemsländer slåss om viktiga institutionella organisationer, med bas i London.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till resterande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är återstående en synonym till resterande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.