Synonymer till ribba

Vi känner till 9 synonymer till ribba. Ordet ribba är en synonym till stång och tvärslå och kan bland annat beskrivas som ”långt och tunt trästycke, list”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ribba samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ribba

 1. erektion
 2. läkt
 3. påle
 4. slå
 5. spjäla
 6. stake
 7. stånd
 8. stång
 9. tvärslå

Vad är motsatsen till ribba?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ribba.

Vad betyder ribba?

 1. långt och tunt trästycke, list
 2. (bollsport) den horisontella delen av målramen som hänger i luften och sitter ihop med de två stolparna
 3. (stavhopp, höjdhopp) den horisontella stolpen man ska ta sig över

Hur kan ordet ribba användas?

Det saknas exempel på hur ribba kan användas.

Hur används ordet ribba i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ribba används i vanlig text.

 1. Och innan de första 45 minuterna var spelade var hemmalaget väldigt nära att göra 2–0, när högerbacken Sime Vrsaljko dök upp vid bortre stolpen och nickade bollen på Lindelöfs ansikte och upp i ribban.
 2. Hon fick bollen av Cristiana Girelli och behövde bara nicka in den i öppet mål, men då träffade hon ribban.
 3. Men hon lyckades träffa ribban och tog sig för ansiktet efter missen.
 4. MFF hade visserligen grepp om bollinnehavet, men närmare än en nick i ribban var inte hemmalaget ett ledningsmål under den första halvleken (0–0).
 5. Väl där fick lagkapten Caroline Seger chansen att kröna en 16 år lång landslagskarriär med att avgöra från straffpunkten – men skickade bollen över ribban.
 6. Siriusmålvakten David Mitov Nilsson styrde då först bort ett rappt skott men anfallet fortsatte varpå bollen nickades i ribban innan Mjällbybacken Eric Björkander till slut nickade upp den flipprande bollen i nättaket.
 7. Vi vill höja ribban inom branschen i hela Norden så att verksamheter i regionen har ett starkt skydd mot cyberhot.
 8. Men lägger författaren ribban högt över debutantens, måste kritikern göra detsamma.
 9. Han är inte i närheten av ribban.
 10. Redan efter 35 minuter ledde Malmö med 4–0 i en match som startade med att Anders Christiansen efter sex minuter dundrade in en indirekt frispark via ribban, sedan Aly Keita fångat bollen, släppt den och tagit upp den igen.
 11. Först träffade Sanne Troelsgaard underkant av ribban och det var omöjligt på reprisbilder att se om hela bollen var inne eller inte.
 12. Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan, håller med om att åtgärderna måste vara rättssäkra, men betonar att ”ribban ligger olika högt i olika länder”.
 13. Tobias Sana fick en mäktig träff, som Mjällbymålvakten precis fick handen på innan bollen dundrade i ribban – och på returen höll sig Mattias Bjärsmyr framme och nickade in 1–1.
 14. Duplantis stod över på den första höjden och var sen högt, högt över ribban på sitt första försök på 5,50.
 15. Friidrottsikonen Stefan Holm kunde inte tro sina ögon när Duplantis, till synes enkelt, tog sig över ribban i Skottland.
 16. Duplantis vann tävlingen i Glasgow enkelt, och lade direkt upp ribban på den nya världsrekordhöjden – 6,18.
 17. – Jag hoppade dåligt i helgen och jag kan inte säga att det är någon annans fel eller något materials fel, man ska kunna anpassa sig, man höjer sin egen ribba och man behöver en spark i baken i bland.
 18. – Men ribban för en sänkning ligger ganska högt och det kommer nog krävas mer, som en tydlig uppgång i arbetslösheten, att konjunkturen viker, säger Fransson.
 19. – Men ribban för en sänkning ligger ganska högt och det kommer nog krävas mer, som en tydlig uppgång i arbetslösheten, att konjunkturen viker, säger Lina Fransson, räntestrateg på storbanken SEB.
 20. Så man höjer sin egen ribba.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stång en synonym till ribba. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på ribba

Bild till ordet ribba

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet ribba.

Bild med texten ribba