rimligen

Rimligen är synonymt med rimligtvis och kan beskrivas som ”med skäl, logiskt sett, rimligtvis”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rimligen och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till rimligen

rimligtvis

Motsatsord till rimligen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rimligen.

Vad betyder rimligen?

 1. med skäl, logiskt sett, rimligtvis

Böjningar av rimligen

 1. rimligen

Exempel på hur ordet rimligen kan användas

 1. den ekonomiska krisen bör rimligen återverka på konsumtionen

Exempel på hur ordet rimligen används i svenska tidningar

 1. – Sveriges uppgift bör rimligen vara att göra det som krävs för att rädda klimatet.
 2. – Vi kan rimligen säga att viruset för tillfället är under kontroll, säger rådets ordförande Jean–François Delfraissy till France Inter.
 3. Det här känner Christianson rimligen till.
 4. Det måste ju rimligen vara i det land man är skriven när inkomsterna förtjänas som dessa skall beskattas.
 5. För Liberalerna är siffran 4,1 procent rimligen en lättnad eftersom partiet hamnade under 4 procent i våras.
 6. Fenomen bör rimligen mätas utifrån både art och omfattning.
 7. Hur resonemanget gick kan vi bara gissa oss till, men rimligen föll Nilsson Lindelöfs två främsta konkurrenter bort när det kom till helhetsbedömningar.
 8. Men något så prosaiskt som tidsbrist i ett avlägset klassrum kan väl inte rimligen vara skäl att kapa banden till civilisationens vagga?.
 9. I juli meddelade de att över 2000 Mate–cyklar hade levererats, med ett ”YAY!!” som jag med viss tvekan kunde dela efter som min Mate rimligen skulle vara näst på tur.
 10. Att det skulle vara fråga om proteströster från ett prekariat i kläm, som rimligen kan invändas, är ett felslut.
 11. Men det är rimligen perspektivet fiskare som styr här, och fiskarbonde (och fiskarbönder) är avsevärt vanligare i bruket.
 12. Det är en provocerande tunn soppa och rimligen tror Ibrahim Baylan inte på det själv.
 13. Marknadsförväntningarna ska alltså beaktas men avgörande för regelbrottet är vilken information bolaget själva gjort och vad som "rimligen" kan härledas från den.
 14. När Magdalena Andersson väljer den här tonarten inser hon rimligen att det är ett angrepp på hela företagar–Sverige.
 15. De kontrollerar rimligen resultatet några extra gånger med tanke på förra årets pinsamma kuvertskandal – då fel vinnare i kategorin bästa film lästes upp.
 16. Dessa kostnader bör rimligen vägas mot det rent stabiliseringspolitiska argumentet om att avvakta.
 17. En sådan diskussion kan rimligen utgå från att det behövs en ökad möjlighet till omställning för medarbetarna och ett mindre krångligt regelverk för företagen.
 18. ”Ni kan inte rimligen påstå att ni inte vet att scenen är byggd av män, för män, för produkter och tjänster som riktar sig till män.
 19. Vi lever i en tid av enorma utmaningar och motsättningar – det borde rimligen generera musik med ett särskilt engagemang?.
 20. Det var en tuff utfrågning som inte gav många svar på frågor som han rimligen funderat ganska mycket över.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till rimligen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rimligtvis en synonym till rimligen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.