rimligtvis

Rimligtvis är synonymt med skäligen och rimligen och kan beskrivas som ”rimligen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rimligtvis och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till rimligtvis

rimligen, skäligen

Motsatsord till rimligtvis

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rimligtvis.

Vad betyder rimligtvis?

 1. rimligen

Böjningar av rimligtvis

 1. rimligtvis

Exempel på hur ordet rimligtvis kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet rimligtvis används i svenska tidningar

 1. Min egen reflektion är att det rimligtvis är lättare att försäkra sig om att människor håller säkert avstånd i en teater eller ett konserthus jämfört med i ett köpcentrum, på en buss, på ett torg eller i en restaurang.
 2. Vi har rimligtvis kraftfullare verktyg i dag för att hantera just återhämtningen.
 3. Oxford United har match i benen och får det rimligtvis svårt borta mot ett lag med ambitioner om avancemang till The Championship.
 4. Detta kommer rimligtvis inte hända utan att enorma konflikter blossar upp.
 5. Förklaringen till varför det ser ut som det gör finns rimligtvis någon annanstans – och den som vill hitta den måste faktiskt våga släppa manligheten med blicken.
 6. Den nya arenan var invigd, supportrarnas energi maximal, och med en kanonsäsong i ryggen borde rimligtvis både dragningskraften och kassakistan ha kunnat garantera en del tunga namn.
 7. – Vårt råd till bolagen just nu är att de bör vidta vissa försiktighetsåtgärder och ha en beredskapsplan klar som rimligtvis inkluderar en evakuering.
 8. Festen borde rimligtvis ha varit över.
 9. – En annan distinktion som inte riktigt gjorts under veckan är skillnaden mellan Googles sökfunktion och deras videotjänst Youtube som rimligtvis bör ställas inför betydligt mycket större krav på att ta bort information som bryter mot lag.
 10. Åklagarmyndigheten skriver dock att föreningsfriheten i ett demokratiskt samhälle rimligtvis inte kan omfatta terroristorganisationer.
 11. Monstret under sängen kan ju rimligtvis bidra till hyran, det med, när vi nu tydligen, och kanske för alltid, ändå är sambor.
 12. Och att sälja på ett för dem gynnsamt sätt vore rimligtvis bäst och då är inkluderande reklam en bra väg att gå.
 13. Syftet med ämnesstudierna torde väl vara just att studera ämnet, de praktiska bitarna av att undervisa i skolan borde rimligtvis de 90 högskolepoäng som utgör den utbildningsvetenskapliga kärnan stå för.
 14. Pontus Åberg borde rimligtvis ha en större chans i Edmonton, men han får inte spela slutspel den här säsongen.
 15. För det andra så gynnas rimligtvis framtida generationer av de investeringar som skulle göras.
 16. Så rimligtvis var jag störig på varenda mattelektion.
 17. Men han får rimligtvis svårt att hålla ut 3 Augustus F.
 18. Han har också tillbringat hela sitt liv utanför landet och saknar rimligtvis den lokalkunskap som behövs för att klara sig där.
 19. – Han bör rimligtvis hinna spela innan för att testa hur det känns att gå för fullt i tuffa SHL–matcher.
 20. Det borde rimligtvis ha skett i själva tv–programmet men tydligen hade man inte lust.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till rimligtvis är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skäligen en synonym till rimligtvis. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.