rimma

Rimma kan bland annat beskrivas som ”bildar rim”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rimma och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till rimma

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till rimma.

Motsatsord till rimma

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rimma.

Vad betyder rimma?

 1. bildar rim
 2. passar ihop, överensstämmer
 3. saltar kött eller fläsk
 4. utgöra ett rim
 5. författa med rim
 6. (överfört) stämma överens; gå ihop
 7. (mat) salta in; behandla med salt för att öka hållbarheten

Böjningar av rimma

 1. rimma
 2. rimmad
 3. rimmade
 4. rimmades
 5. rimmar
 6. rimmas
 7. rimmat
 8. rimmats

Exempel på hur ordet rimma kan användas

 1. "hjärta" rimmar med "smärta"
 2. kritiken av USA rimmar illa med statsministerns tidigare uttalanden
 3. rimmad skinka
 4. rimmat fläsk

Exempel på hur ordet rimma används i svenska tidningar

 1. Hur rimmar detta med ditt värnande om fri kultur?.
 2. Att placera ett statligt museum i Malmö rimmar väl med regeringens ambition att sprida statliga myndigheter utanför Stockholm, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.
 3. Att lösningarna rimmar illa med klassisk S–politik betyder dock inte att det saknas problem.
 4. I Björklövens värdegrund slås fast att företrädarna ska gå i bräschen för och uppträda som förebilder, något föräldrar som SVT talat med inte alls rimmar med verkligheten.
 5. Axelssons känsla för språkliga och visuella likheter rimmar fint med bokens tematik.
 6. Detta rimmar illa med de behov och möjligheter som finns för nya produkter och tjänster som kan bidra till lösningen av klimatkrisen och för utvecklingen av svenskt näringsliv.
 7. – Vi har sedan tidigare ett gott intryck av Bauer Media som en bra och seriös annonsmiljö, därför är vi väldigt förvånade och det rimmar illa med tidigare intryck, säger Tobias Karlsson, marknadschef på hamburgerkedjan Max, till Kulturnyheterna.
 8. Hur det rimmar med de mål om minskad trafik som beslutats av Stockholm stad, går inte att få svar på.
 9. Undersökningen från det norska annonsförbundet rimmar bra med den senaste inhouse–trenden, där 46 procent av Norges stora annonsörer säger att de vill sköta merparten av sin marknadsföring internt inom tre år.
 10. Själva nyttan, det verkligt väsentliga, vet vi sedan tidigare hur det står still med, pris och passagerarunderlag rimmar illa.
 11. Det är glädjande att Moderaterna äntligen pratar om arbetsmiljö – men det som skrivs rimmar inte med Moderaternas nationella politik på arbetsmiljöområdet.
 12. Det fanns en väldig fart och fläkt över de rimmade sidorna, som trots tvära miljöbyten och innehåll ändå kändes som en sammanhängande historia.
 13. Men hur väl rimmar det med myten om framgång genom hårt arbete?.
 14. Det rimmar illa med löftena om att stå för transparens och en ny politisk kultur.
 15. Jägarna inriktade sig på de starkaste djuren, vilket rimmar illa med det politiska kravet på en livskraftig vargstam.
 16. Tanken att registrera data över kollektiva egenskaper som etnicitet och sexuell läggning rimmar enligt henne illa med den liberala demokratin, där individen ses som bärare av rättigheter i sig själv, inte genom tillhörighet till en grupp.
 17. Mariestads 7,2 procentiga öl som inte rimmade med varumärkets kvalitetsprofil skrotades och ersattes av Old Ox (ett undermärke som vilat sedan 50–talet).
 18. Navracsics syn på kultur, som ett socialt och politiskt instrument, rimmar väl med hans bakgrund som politiker.
 19. De rimmar, de allittererar, de associerar.
 20. Föreställningen, som landar i tjugo svenska orter med start i oktober, handlar om konflikträdsla och hur illa den känslan rimmar med yrkesvalet komiker.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till rimma är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.