Synonymer till ringa in

Vi känner till en synonym till ringa in. Frasen ringa in är synonymt med inringa och kan bland annat beskrivas som ”genom ett telefonsamtal erbjuda någon ett kortvarigt jobb, t.ex. ett vikariat, med mycket kort varsel; genom ett telefonsamtal få någon att komma och utföra någon uppgift”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ringa in samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till ringa in

 1. inringa

Vad är motsatsen till ringa in?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ringa in.

Vad betyder ringa in?

 1. genom ett telefonsamtal erbjuda någon ett kortvarigt jobb, t.ex. ett vikariat, med mycket kort varsel; genom ett telefonsamtal få någon att komma och utföra någon uppgift
 2. genom signal i en ringklocka förmedla att (skol)rasten är slut
 3. rita en cirkel eller mer eller mindre rund ring runt något som är skrivet eller ritat
 4. (om ett område, en person eller dylikt) placera sig runt ett område, definiera eller fysiskt sätta gränser för ett område där någon eller något speciellt som en söker eller vill fånga finns eller antas befinna sig; även överfört i mer abstrakt betydelse: försätta sig i en situation där personen inte längre kan prestera några överraskningar
 5. (om ett problem eller dylikt) precis beskriva eller definiera; ta reda på precis utsträckning

Hur böjs ringa in?

 1. inringad
 2. inringd
 3. ringa in

Hur kan frasen ringa in användas?

Det saknas exempel på hur ringa in kan användas.

Hur används frasen ringa in i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen ringa in används i vanlig text.

 1. En lång rad distrikt lyckades heller inte få iväg rösterna och ställde sig istället i telefonkö för att ringa in resultaten.
 2. Förhoppningen, säger hon, är att hitta en minsta gemensam nämnare bland fallen, så att man kan ringa in smittkällan.
 3. Bruce Springsteen–fans bör ringa in den 15 december i kalendern.
 4. – Det går inte att ringa in eller ut från flygplatserna.
 5. Dels har man genom de typer av silverfärgad vävtejp och svart pvc–tejp som använts kunnat ringa in gärningsmannen genom att undersöka vilka som köpt sådana produkter i närområdet.
 6. Dels har man genom de typer av silverfärgad vävtejp och svart PVC–tejp som använts kunnat ringa in gärningsmannen genom att undersöka vilka som köpt produkterna.
 7. Det är en av många betydelser av det engelska ordet awe, vars svenska ordboksöversättning kräver en rad ord – vördnad, djup respekt, fruktan och bävan – för att ringa in betydelsen.
 8. – Det kan bli besvärligt väglag senare under dagen, vi håller på att ringa in saltbilar.
 9. En viktig uppgift i utredningsarbetet när det gäller att ringa in någon misstänkt är att klarlägga hur dessa kontakter skett, sa Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö.
 10. Genom spaning och modern teknik kunde polisen bara några dagar senare ringa in de två männen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är inringa en synonym till ringa in. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?