Synonymer till robot

Vi känner till en synonym till robot. Ordet robot är synonymt med mekanism och kan bland annat beskrivas som ”maskin som arbetar som om den hade egen intelligens”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av robot samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till robot

 1. mekanism

Vad är motsatsen till robot?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till robot.

Vad betyder robot?

 1. maskin som arbetar som om den hade egen intelligens
 2. fjärrstyrt vapen, missil
 3. maskin för invecklade arbetsuppgifter som kan programmeras och omprogrammeras av en människa
 4. maskin som i vissa avseenden kan likna en människa
 5. vapen som går att styra medan det befinner sig i luften

Hur böjs robot?

 1. robot
 2. robotar
 3. robotarna
 4. robotarnas
 5. robotars
 6. roboten
 7. robotens
 8. robots

Hur kan ordet robot användas?

Följande exempelmeningar visar hur robot kan användas.

 1. de har en liten robot som klipper gräsmattan

Hur används ordet robot i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet robot används i vanlig text.

 1. Man minskade antalet robotar och mängdmateriel som fordon, säger ordföranden i riksdagens försvarsutskott Pål Jonson (M).
 2. Anledningen är den nordkoreanska provskjutningen av en hypersonisk robot.
 3. Han lämnar sin underjordiska bunker och ger sig ut på en farlig resa tillsammans med sin robot Jeff, spelad av Caleb Landry Jones, och hunden Goodyear.
 4. – Bombskyddet är på plats och vi ska gå in med en robot i trapphuset för att göra en första bedömning av föremålet, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen, till TT.
 5. De här robotarna förändrar individens arbete och kompetens, vilket leder till att anställda har mindre kontroll över processer och det blir förändringar i kommunikationen mellan avdelningar, beslutsfattare och olika roller.
 6. De sex robotarna står till tjänst vid den del som tillverkar fyrcylindriga tvålitersmotorer, vars produktionslina ständigt tar emot delar från fabrikens logistikområde.
 7. Som första tvåbenta robot någonsin har Cassie lärt sig att springa genom maskininlärning och har nu klarat av en halvmil lång löptur i utomhusterräng.
 8. Ett sådant fartyg ligger enligt uppgift till DN redo och kan i så fall ganska omgående sända ner en robot för att filma M/S Estonia.
 9. När Boston Dynamics utvecklade sin robot Spot kom inspirationen från hundar.
 10. Franska Aldebaran köptes upp av Softbank 2012, och källor hävdar att de kulturkrockar som uppstått mellan Japan och Frankrike påverkat utvecklingen av roboten negativt.
 11. Jas–planen, som varit aktiva sedan 1996, mäter knappt 15 meter, har en bränsleräckvidd på maximalt 300 mil och är militärt utrustade med 27 mm flygvapenautomatkanon avsedd för mål mot korta avstånd samt bomber och robotar.
 12. – Vi är skräckslagna över ljuden av explosioner, robotar och stridsflygplan.
 13. De har alla tre till fyra raketramper som kan avfyra uppemot 20 antiballistiska robotar, enligt BBC.
 14. Enligt israelisk arméradio avfyrades roboten av typen SA–5 mot ett israeliskt flygplan, men missade sitt mål och flög in över Israel.
 15. Samtidigt avvisar han bilden av att Amazon skulle ha en brutal arbetplatskultur där de anställda behandlas som robotar i sitt sista brev till aktieägarna innan han avgår som vd under sommaren, rapporterar CNBC.
 16. Boston Dynamics är sedan tidigare kända för sina avancerade robotar så som Atlas, Handle och robothunden Spot.
 17. Även om en del av paketeringen sker med hjälp av robotar sker större delen av jobbet manuellt.
 18. Även om hon inte drar sig för att spela i en och annan actionfilm, så har Arterton rört sig som en målstyrd robot mot mer starka, komplexa roller.
 19. Som åttaåring programmerade han sina egna robotar och fyra år senare skapade han applikationer för bland annat glosor som kom att bli bland de mest populära bland Androidappar, menar han.
 20. Tidigare på lördagen anklagade Azerbajdzjan armeniska styrkor för att ha attackerat landets näst största stad Gjandzja med en ballistisk robot.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är mekanism en synonym till robot. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.