Synonymer till Roland

Roland kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Roland samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Roland

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Roland.

Vad är motsatsen till Roland?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Roland.

Vad betyder Roland?

 1. ett mansnamn

Hur böjs Roland?

 1. Roland
 2. rolands

Hur kan ordet Roland användas?

Det saknas exempel på hur Roland kan användas.

Hur används ordet Roland i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Roland används i vanlig text.

 1. IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson får sparken.
 2. Våra riskterritorier, som Roland Paulsen kallar dem i boken ”Tänk om – en studie i oro”, expanderar ständigt till nya områden.
 3. En fortsatt ökning av antalet inlagda coronapatienter kan få stora konsekvenser för personer som är i behov av annan akut vård, enligt Roland Söderholm, överläkare i internmedicin vid Södertälje sjukhus.
 4. Sociologen Roland Paulsen, som studerat nätdejting och hur folk beskriver sig själva i text, menar att risken för besvikelse växer ju längre man väntar innan man ses.
 5. När Ola Toivonen lämnade Malmö FF gjorde Roland Nilsson sitt första år som huvudtränare i föreningen som vunnit ett enda SM–guld på 19 år.
 6. Men det är ännu för tidigt för att börja planera för en storskalig vaccinering av covid–19, enligt Roland Gustbée (M), ordförande i hälso– och sjukvårdsnämnden.
 7. Att det skulle sluta så lyckligt var inte självklart och tiden på sjukhuset har fått Roland Utbult, 68, att reflektera över livet.
 8. I lördags satt Roland Augustsson på pass i ett jakttorn utanför Önnebo, söder om Mjölby.
 9. Origos vd Roland Gustavsson säger att han känner till att dotterbolaget haft kapacitetsproblem, men inte kvalitetsproblem.
 10. Roland Gustavsson tillträdde som vd för Origo Group hösten 2018, ett drygt halvår efter uppköpet av Mind Reserach.
 11. ”Halva månen” av och i regi av Roland Schimmelpfennig.
 12. Det skriver Roland Andersson, nationalekonom och professor emeritus, i en replik.
 13. Vi har fortsatt en god orderbok, men vi får se hur övergången från nyproduktion till renovering utvecklar sig”, säger Systemairs vd Roland Kasper i Di TV.
 14. Hennes husse Roland Ruus arbetar som dansbandsmusiker på Finlandsfärjan Cinderella.
 15. Med spelare som Krister Kristersson, Staffan Tapper, Roy och Roland Andersson och Anders ”Puskas” Ljungberg skulle guldet från 1967 försvaras.
 16. Då är det som att man är 56 år, heter Roland och älskar bluetooth.
 17. Kim Anderzon, Magnus Härenstam och Gösta Ekman har även de lämnat oss, och nu ansluter skådespelaren Roland Janson till deras skara av egentligen odödliga underhållare.
 18. Göteborgsprofilen Roland Janson avled på tisdagsmorgonen efter en tids sjukdom.
 19. Roland Janson avled på tisdagsmorgonen efter en tids sjukdom, uppger Göteborgs–Posten.
 20. Med i pensionärsföreningen är även Peter Pedersens föregångare som kommunstyrelseordförande, Roland Halvarsson, och det skämtas om att när någonting behövs ringer Halvarsson till Pedersen så är det klart.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på Roland

Läs mer om namnet Roland

Läs mer om namnet Roland på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Roland, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.