Synonymer till Rolf

Rolf kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Rolf samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Rolf

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Rolf.

Vad är motsatsen till Rolf?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Rolf.

Vad betyder Rolf?

 1. ett mansnamn

Hur böjs Rolf?

 1. Rolf
 2. rolfs

Hur kan ordet Rolf användas?

Det saknas exempel på hur Rolf kan användas.

Hur används ordet Rolf i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Rolf används i vanlig text.

 1. Det kommer upp porträtt av kulturutövare på 568 platser i Storstockholm, exempelvis Nathalia Edenmont, Marie–Louise Ekman, Jakob Dahlström, Frida Hyvönen och Rolf Lassgård.
 2. Enligt representanten för de överlevande från katastrofen, Rolf Sörman – som är med ombord på undersökningsfartyget, är sprickorna en decimeter breda.
 3. Och dels var en av Stockholms mest kända bögar barnbarn i huset, Rolf de Maré, som stod sin mormor Wilhelmina von Hallwyl mycket nära.
 4. Vill man läsa en hisnande bladvändare är Cilla och Rolf Börjlinds ”Fruset guld” ett självklart val.
 5. Rolf Corneliusson på Öckerö utanför Göteborg har fått lov att ta namn efter sitt favoritlag.
 6. I en SVT–intervju menar Rolf Kenttä, ordförande för Kiruna jakt– och fiskevårdsförening, att samebyns farhågor är överdrivna och att lokala jägare och fiskare visar hänsyn för rennäringen.
 7. Vi är glada över det extra värde som våra kombinerade team kommer att ge kunderna framöver, säger Rolf Kjærnsli, divisionschef på Addnode Design Management.
 8. Men vd Rolf Buch lovar långsiktighet och massiva investeringar i de svenska förorterna.
 9. Efter Nuckan kommer – Rolf.
 10. En dockteaterföreställning i Sölvesborgs bibliotek fick SD–politikern Rolf Hans Berg, ordförande i fritids– och kulturnämnden, att reagera.
 11. – Just det var nog deras stora sorg, säger Rolf Lindblom, släkting till Marie–Louise, i Arvinge okänd.
 12. I rollerna syns Simon J Berger, Agnes Kittelsen, Pål Sverre Hagen, Jon Øigarden, Tobias Santelmann och Rolf Lassgård.
 13. När sedan ”Buss–Oscar” gick bort 1945 försvann i ett slag både en viktig sponsor och arbetsgivare, säger den pensionerade polismannen Rolf Ödesjö.
 14. Han har även synts i klassiska tv–program som ”Rederiet” och ”Rena rama Rolf”.
 15. Regissören Rolf Sossnas flyttade till Göteborg i slutet av 70–talet och var en av dem som räddade Haga från rivning och totalsanering.
 16. Liksom historiskt starka konstnärliga ledare som Sergej Djagilev för ryska baletten och Rolf de Maré för svenska baletten gjorde, bjuder Cullbergbaletten in de mest intressanta konstnärerna i vågade samarbeten.
 17. Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Evelina Tovek, Irma Karlsson, Rolf Göran Bengtsson, Fredrik Jönsson, Jonna Ekberg, Stephanie Holmén och Jens Wickström.
 18. Niklas Ekdal läser diplomaten Rolf Ekéus nya bok och minns vår tids största politiska bedrägeri.
 19. Rolf Annerberg, tidigare styrelseordförande för Transportstyrelsen.
 20. Men sen så förde han ju även över nazister och SS–män, säger Rolf K Nilsson.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Rolf

Läs mer om namnet Rolf på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Rolf, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.