rufsig

Rufsig är synonymt med ohövlig och ovårdad och kan bland annat beskrivas som ”som har oordnad frisyr”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rufsig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till rufsig

bufflig, burrig, oborstad, ohövlig, okammad, ovårdad, ruffig

Motsatsord till rufsig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rufsig.

Vad betyder rufsig?

 1. som har oordnad frisyr
 2. (om päls eller hår) som inte är ordnat med lokalt parallella hårstrån och ett avsiktligt och välordnat globalt mönster, utan där hårstråna pekar i slumpmässiga riktningar, eller där oönskade strukturer av högre ordning har uppstått på grund av slumpmässig mekanisk påverkan av t.ex. vind

Böjningar av rufsig

 1. rufsig
 2. rufsiga
 3. rufsigare
 4. rufsigast
 5. rufsigaste
 6. rufsige
 7. rufsigt

Exempel på hur ordet rufsig kan användas

 1. hon var rufsig i håret

Exempel på hur ordet rufsig används i svenska tidningar

 1. Nu är han på Sverigebesök, en smula rufsig och tufsig efter en natt med försenade flyg och krångliga rutter, men ända sprittande, pratsam, rolig, skarp.
 2. Sajfullo Sajpov bär sedan något år ett långt, rufsigt skägg.
 3. Strax innan jag körs vidare till en specialavdelning vaknar farbrorn mittemot, ringer på sköterskan, stiger med rufsiga grå hårtestar ned ur sin säng och ber om en kam.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till rufsig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ohövlig en synonym till rufsig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.