rugge

Rugge kan beskrivas som ”tät samling växter”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rugge och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till rugge

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till rugge.

Motsatsord till rugge

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rugge.

Vad betyder rugge?

 1. tät samling växter

Böjningar av rugge

 1. ruggar
 2. ruggarna
 3. ruggarnas
 4. ruggars
 5. rugge
 6. ruggen
 7. ruggens
 8. rugges

Exempel på hur ordet rugge kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet rugge används i svenska tidningar

 1. – Okej sade jag men då vill jag att du ruggar skidorna mer än senaste gången för jag kände inte att jag hade tillräckligt med fäste då.
 2. De flesta är planterade i grupper om 3–5 stycken som snabbtväxt ihop och bildat stora höga ”ruggar” som både växt på höjden och blivit flera meter på bredden.
 3. Från att ha levt i en värld med ko, get, svin och grävling, mötte han artnamn som sommargylling, aftonfalk, nattskärra och ängspiplärka, och fåglar som ruggar, ryttlar och sisar, som har en undergump och en vingspegel och kanske är klykstjärtade.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till rugge är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.