rusa

Vi hittade 12 synonymer till rusa. Ordet rusa är en synonym till ränna och skena och kan bland annat beskrivas som ”springer mycket fort”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rusa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till rusa?

 1. hasta
 2. ila
 3. kila
 4. kubba
 5. kuta
 6. löpa
 7. ränna
 8. skena
 9. skynda
 10. springa
 11. springa fort
 12. storma

Vad är motsatsen till rusa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rusa.

Vad betyder rusa?

 1. springer mycket fort
 2. skynda, jäkta
 3. springa snabbt
 4. låta en motor gå på mycket högt varvtal

Hur böjs ordet rusa?

 1. rusa
 2. rusad
 3. rusade
 4. rusades
 5. rusar
 6. rusas
 7. rusat
 8. rusats

Hur kan ordet ordet rusa användas?

 1. barnen rusade rakt ut i gatan

Hur används ordet ordet rusa i svenska tidningar?

 1. Sundsvalls gulklädda spelare samlades vid lagledarbänken och fick de sista rapporterna från Jönköping, innan de kunde börja jubla och rusade mot bortasupportrarnas läktare på Gamla Ullevi.
 2. När en sådan aktie plötsligt börjar rusa kan det vara resultatet av en manipulation.
 3. När de i början av förra veckan gick ut med att vaccinet ser ut att ge ett mer än 90–procentigt skydd steg de själva ordentligt på nyheten, men det drogs också en lättnadens suck på marknaderna som fick kurserna att rusa på bred front.
 4. I våras var viruset nytt, ingen visste riktigt hur det slog, paniken rusade över världen lika fort som smittan.
 5. Dock innebär den planerade flytten till 2021 att kostnaderna beräknas rusa med ytterligare 2,7 miljarder vilket skulle göra spelen till de dyraste någonsin, tvärtemot vad Internationella olympiska kommittén (IOK) vill se.
 6. Det är goda nyheter för vaccintillverkare, eftersom det är svårare att skapa ett skydd mot virus som förändras snabbt, och vaccinforskningen rusar fram i ett aldrig tidigare skådat tempo.
 7. Utanför listan över de mest omsatta aktierna rusar inkassobolaget Intrums aktie, upp cirka tolv procent, efter beskedet om vd–byte.
 8. Reinhard Genzel och Andrea Ghez leder sedan början av 1990–talet var sin grupp astronomer, som funnit att ett osynligt och extremt tungt objekt får stjärnorna i Vintergatans centrum att rusa runt med svindlande fart.
 9. Men när jag såg hur en grupp mapucheaktivister, hopkrupna och snabbt, rusade strax framför karabinjärerna med bensindunkar och brinnande facklor, för att skapa en brandvägg, grep rädslan mig.
 10. Det kändes både som om tiden stått stilla och samtidigt rusat iväg i rena Usain Bolt–tempot.
 11. – Vårt sovrumsfönster ligger på baksidan, så jag rusade upp och fick se blåljus och poliser överallt, säger Lena Jularbo Brauner som bor vid olycksplatsen.
 12. Spotifys aktie har nämligen rusat med 77 procent i år och många anställda har ersättning som baseras på aktiens utveckling.
 13. Utanför OMXS30–listan rusade kredithanteringsbolaget Intrum 15 procent efter morgonens omvända vinstvarning.
 14. Ta en paus när du drunknar i samtal, adrenalinet rusar, när din kropp suktar efter socker och koffein eller andra aktiviteter som kompenserar för vila.
 15. Då hittade vi inte riktigt metoderna på ett par timmar och då rusade situationen.
 16. Multimediabolaget Genius Brands aktie rusade i den amerikanska förhandeln på måndagen.
 17. – Det säger ju allt! Jag tror definitivt att allt är enklare innan hormonerna börjar rusa.
 18. Rebellerna retirerade därefter från torget utanför rådhuset och sökte sig istället till torget mitt emot teatern, där de fick förstärkningar av afrikaner som rusade till från alla håll.
 19. Samtidigt som oljepriset rasar nedåt rusar kaffepriset i höjden.
 20. Det är lite som när man spelar dataspel, man rusar ut på banan och dör vid första stupet, men man slutar inte spela – man vill ta alla poäng, komma vidare.


Mer information om rusa och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ränna en synonym till rusa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.