ruskig

Ruskig är synonymt med ryslig och vedervärdig och kan bland annat beskrivas som ”regnig, kulen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ruskig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till ruskig

avskyvärd, bister, fasansfull, fruktansvärd, förfärlig, förskräcklig, hemsk, läskig, läskig otäck, obehaglig, ohygglig, otäck, ruggig, ryslig, stygg, vedervärdig, vämjelig

Motsatsord till ruskig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ruskig.

Vad betyder ruskig?

 1. regnig, kulen
 2. hemsk
 3. skrämmande, ryslig, otäck
 4. (om väder) otrevligt på grund av t ex hård vind, regn eller snö

Böjningar av ruskig

 1. ruskig
 2. ruskiga
 3. ruskigare
 4. ruskigast
 5. ruskigaste
 6. ruskige
 7. ruskigt

Exempel på hur ordet ruskig kan användas

 1. en ruskig syn mötte dem på olycksplatsen

Exempel på hur ordet ruskig används i svenska tidningar

 1. Handlingen rör sig från Arjeplog till Stockholm och vidare till Gambia, det är full fart hela vägen, ruskiga skurkar bakom vartenda hörn och extremt underhållande.
 2. Hur kan England verka förtrollande vackert även när så många brittiska deckarförfattare placerar ut ruskiga mördare i varenda vrå?.
 3. Men att få ett fordon att bemästra alla trafikmiljöer i alla situationer (det vill säga nivå 5 på SAE–skalan) har helt enkelt visat sig vara ruskigt svårt.
 4. – Jag tycker att det är ruskigt.
 5. Det tycks vara oerhört viktigt med ruskiga exempel och i direktsändningens rafflande strålkastarljus finns ingen plats för nyanser eller eftertänksamhet.
 6. – Sen är det klart att vi har jätteduktiga killar som är ruskigt proffsiga och som vill spela SHL–hockey med Frölunda.
 7. – Svante har varit ruskigt bra på slutet, men han är inte bara en viktig avslutare utan ovärderlig som target när vi behöver avlastning bakåt och kan spela långt på honom, säger Magnus Karsvall.
 8. Nordqvist såg ruskigt stabil ut i det långa spelet.
 9. Det är riktigt vidrigt och ruskigt bra opera.
 10. – Du kan inte säga att han avsiktligt cross–checkar någon i ansiktet, det tycker jag är ruskigt risigt att hänga ut en spelare på det sättet, sa Robertsson.
 11. Under de senaste åren har internet svämmat över av ruskigt märkliga ögonbryn.
 12. – Ur vårt perspektiv känns den ruskigt het, säger GP–sportens fotbollskrönikör Mattias Balkander i podden.
 13. Du går vilse och hamnar bland en massa ruskigt billiga kuddar som bildar en madrasserad cell.
 14. Den har varit ruskigt effektivt verkställd, och kulturministerposten är central för den agendan, säger en person som vill vara anonym och som har stor insyn i det kök där den finska politiken tillagas.
 15. Men vägen dit är ruskig.
 16. På söndagen skrällde det svenska laget – Linn Persson, Anna Magnusson, Elisabeth Högberg och Mona Brorsson – med en tredjeplats vid världscupstafetten i ett ruskigt Oberhof, Tyskland.
 17. Dahlin (Rasmus) är ruskigt skicklig.
 18. – Vi har ett ruskigt tryck i vissa områden.
 19. De flesta områden är ruskigt välgjorda och dryper av stämning, vilket gör att vi verkligen sugs in i spelvärlden och vill utforska vad som har hänt.
 20. En ruskigt läcker introsekvens sätter en imponerande ton till det nya äventyret.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ruskig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ryslig en synonym till ruskig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.