rymdfarkost

Rymdfarkost är synonymt med rymdskepp och goldonder och kan beskrivas som ”bemannad eller obemannad farkost som färdas i rymden”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rymdfarkost och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till rymdfarkost

goldonder, rymdskepp

Motsatsord till rymdfarkost

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rymdfarkost.

Vad betyder rymdfarkost?

 1. bemannad eller obemannad farkost som färdas i rymden

Böjningar av rymdfarkost

 1. rymdfarkost
 2. rymdfarkosten
 3. rymdfarkostens
 4. rymdfarkoster
 5. rymdfarkosterna
 6. rymdfarkosters
 7. rymdfarkosts

Exempel på hur ordet rymdfarkost kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet rymdfarkost används i svenska tidningar

 1. Två astronauter har lämnat den internationella rymdstationen (ISS) och satt kurs mot jorden i Space X rymdfarkost.
 2. Exakt vilka processorer som används är okänt, men anledningen till att Spacex inte använder sig av mer "moderna" processorer är för att de behöver vara specifikt byggda för rymdfarkoster.
 3. I vilket fall utgör Demo 2–mission det sista stora steget innan Nasas kommersiella besättningsprogram, som låter privata företag som Spacex och Boeing bygga rymdfarkoster, certifierar Crew Dragon att användas för uppdrag till rymdstationen.
 4. Men innan dess ska rymdfarkosten klara av sin första bemannade flygning i uppdraget Demo 2.
 5. När rymdfarkosten Voyager skickades ut i galaxen 1977 packades den med höjdpunkter ur den mänskliga civilisationen.
 6. Felet hade annars kunnat leda till en kollision mellan rymdfarkostens besättningsmodul och servicemodul i samband med att dessa separerar när farkosten träder tillbaka in i jordens atmosfär.
 7. För den som verkligen vill öppna plånboken finns även möjlighet att skjuta upp rymdfarkoster till låg omloppsbana (LTO), där majoriteten av alla satelliter och rymdstationer befinner sig.
 8. För snart ska två rymdfarkoster komma ännu närmare.
 9. Boeings rymdfarkost Starliner kommer inte att nå den internationella rymdstationen ISS sedan en klocka ombord gått fel.
 10. Den teknologi företaget utvecklar ska till slut användas i rymdfarkoster och när man arbetar med komponenter och system som ska ut i rymden, så finns det inget utrymme för fel.
 11. I söndags landade det amerikanska flygvapnets hemlighetsfulla rymdfarkost X–37B på Nasas anläggning Kennedy Space Center vid Cape Canaveral.
 12. Den ryska rymdfarkosten Sojuz – det raketsystem som används för persontransport till ISS för närvarande – har lyft.
 13. Rysslands Soyuz är i dagsläget den enda rymdfarkost som transporterar människor till rymdstationen.
 14. Den ska kopplas till en rymdfarkost via en stryktålig kabel, och tanken är att farkosten sedan ska dra med sig skrotet ned i atmosfären där det brinner upp.
 15. Nasas ingenjörer arbetar på en ny rymddräkt till astronauterna på nästa generations rymdfarkost, Orion.
 16. Börsuppgångar, demografi i Asien, drönarnas potential, kinesiska gps–system, den brittiska coolheten som anses ha försvunnit, korruption, rymdfarkoster, lycka och helgon.
 17. Nasas rymdfarkost Juno har hängt runt Jupiter sedan 2016.
 18. Han är nu orolig för att sätet i rymdfarkosten som ska ta honom tillbaka till jorden, ska vara för litet.
 19. Tidigare har Space X bland annat skjutit upp en spionsatellit och rymdfarkosten X–37 för det amerikanska flygvapnet.
 20. Under oktober och november samma år fick den besök av två astronauter som färdats dit med rymdfarkosten Shenzhou 11.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till rymdfarkost är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rymdskepp en synonym till rymdfarkost. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.