Synonymer till rymdsond

Vi känner till 2 synonymer till rymdsond. Ordet rymdsond är en synonym till satellit och måne och kan beskrivas som ”obemannad rymdfarkost med mätinstrument”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rymdsond samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till rymdsond

 1. måne
 2. satellit

Vad är motsatsen till rymdsond?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rymdsond.

Vad betyder rymdsond?

 1. obemannad rymdfarkost med mätinstrument

Hur böjs rymdsond?

 1. rymdsond
 2. rymdsonden
 3. rymdsondens
 4. rymdsonder
 5. rymdsonderna
 6. rymdsonders
 7. rymdsonds

Hur kan ordet rymdsond användas?

Det saknas exempel på hur rymdsond kan användas.

Hur används ordet rymdsond i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet rymdsond används i vanlig text.

 1. Men när de ändå var i gång tittade forskarna även på data som rymdsonder samlat in från andra himlakroppar – och fick träff sisådär 700 miljoner kilometer längre ut i solsystemet.
 2. Vår närmaste planets ogästvänliga atmosfär och geologi ska undersökas när den amerikanska rymdstyrelsen skickar två rymdsonder mellan 2028 och 2030.
 3. Från februari ska rymdsonden börja gå i omloppsbana kring Mars, med syftet att ta bilder och samla in data.
 4. Den första ljudupptagningen från den amerikansk–europeiska rymdsonden Perseverance har kommit.
 5. På sistone har Kina storsatsat på rymden och så sent som den 23 juli sköt man upp rymdsonden Tianwen–1 som ska utforska Mars med hjälp av en kretsare, en landare och en rover.
 6. Nasas rymdsond Dawn har utnyttjat dvärgplanetens gravitationsfält för att svepa in och ta högupplösta bilder av ytan.
 7. Med på rymdsonden som nu skjutits upp finns också Ingenuityhelikoptern, en liten drönare som är tänkt att bli det första flygande fordonet på Mars.
 8. Förenade Arabemiraten har skjutit upp en rymdsond som nu är på väg till planeten Mars.
 9. På måndag morgon strax efter kl 05 svensk tid lyfte den europeiska rymdsonden Solar Orbiter och sätte kurs mot solen.
 10. Voyager 2 är också den enda rymdsond som.
 11. Forskargruppen har använt data från två rymdsonder, Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) och Mars Odyssey.
 12. – Om man tänker sig rymdsonden Voyager som skickades ut från jorden 1977 och nyligen nådde utkanten av vårt solsystem – där ligger mina förväntningar, klargör han.
 13. Efter 41 års färd lämnade rymdsonden Voyager 2 bubblan som omsluter solsystemet.
 14. På sensommaren 1977 sköt Nasa upp rymdsonderna Voyager 1 och 2.
 15. Endast de yttre skikten av dess atmosfär har tidigare kunnat observeras eftersom ytan täcks av ett tjockt molnlager, men med rymdsonden Juno har det blivit möjligt att delvis studera vad som döljer sig under molnen.
 16. En rymdsond från Nasa kallad Juno passerade över gasjätten för ett år sedan och har sedan fortsatt studera planeten vid tio olika passager.
 17. I januari 2005 landade rymdsonderna MER–A och MER–B med någon veckas mellanrum på motsatta sidor av Mars yta.
 18. Detta har försvårat utforskning av ytan, men rymdsonden Cassini–Huygens har dokumenterat vätske– och kolvätefyllda områden på månens nordpol.
 19. "Sökandet är över!", utropade ESA på sitt Twitter–konto i rymdsonden Rosettas namn i måndags, och lade ut bilder på den kylskåpsstora landaren, liggande i en skreva på kometen 67P/Tjurjumov–Gerasimenko.
 20. Det här är det första av 36 varv runt Jupiter som rymdsonden ska fullfölja under sin resa, som är tänkt att fortsätta till februarui 2018.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är satellit en synonym till rymdsond. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?