Synonymer till rymning

Vi känner till 2 synonymer till rymning. Ordet rymning är en synonym till avvikning och flykt och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att rymma, flykt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rymning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till rymning

 1. avvikning
 2. flykt

Vad är motsatsen till rymning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till rymning.

Vad betyder rymning?

 1. handlingen att rymma, flykt
 2. smitning från fångenskap eller liknande

Hur böjs rymning?

 1. rymning
 2. rymningar
 3. rymningarna
 4. rymningarnas
 5. rymningars
 6. rymningen
 7. rymningens
 8. rymnings

Hur kan ordet rymning användas?

Det saknas exempel på hur rymning kan användas.

Hur används ordet rymning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet rymning används i vanlig text.

 1. Vid tiden för rymningen i december bedömdes mannen fortsatt lida av en allvarlig psykisk störning och risken för återfall i allvarlig brottslighet ansågs som hög om vården skulle upphöra.
 2. Situationen var farlig inte bara för flickan själv utan även för allmänheten eftersom hennes rymningar krävde tågstopp och riskerade att orsaka trafikolyckor, tillägger han.
 3. Historien om de två storspionerna innehåller bevis som brändes i panik i en stekpanna, en spektakulär rymning till Sovjet – och ett nästan lika uppseendeväckande återvändande till Sverige.
 4. Han har också varit inblandad i en spektakulär rymning.
 5. Ett och samma fängelse i Berlin har drabbats av tre rymningar under en vecka, med totalt fem interner fortfarande på fri fot.
 6. Pappan sitter för närvarande inlåst i ett högsäkerhetsfängelse utanför Ciudad Juarez i norra Mexiko efter att förra året ha lyckats genomföra en spektakulär rymning.
 7. Pappan sitter för närvarande inlåst i ett högsäkerhetsfängelse utanför Ciudad Juarez i norra Mexiko efter att förra året lyckats genomföra en spektakulär rymning.
 8. Man bedömer att risken för rymning och fritagning är hög och har då tagit i beaktande dels Mark Salibas långa strafftid, dels hans "antisociala attityder och personlighet samt hans anknytning till annat land".


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avvikning en synonym till rymning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på rymning

Ord som slutar på rymning