säg

Ordet säg finns med på Språkrådets nyordslista 2008 och förklaras då så här: ”uttalande, formulering”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av säg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till säg?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till säg.

Vad är motsatsen till säg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till säg.

Vad betyder säg?

 1. (skånska) säga
 2. uttalande, formulering

Hur böjs ordet säg?

 1. sagd
 2. sagt
 3. sagts
 4. sas
 5. säg
 6. sägs
 7. sär

Hur kan ordet ordet säg användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet säg i svenska tidningar?

 1. Harald Blegen säger att det under våren blev tydligt att de operationssjuksköterskor som sagt upp sig på Gastro–centrum under våren var fler än de som anställts.
 2. Vi har ju möjligheter att underlätta att sjukhusen hjälps åt, har Johan Bratt tidigare sagt till DN.
 3. – Det är bara rykten, det finns inget där, har Ross sagt till affärskanalen CNBC.
 4. Där sägs att operationer så långt som möjligt ska göras av dagkirurgin, något som underlättas av ny operationsteknik.
 5. De har kvar samma chefsförhandlare som tidigare och de har sagt att de kommer att delta konstruktivt och aktivt i Bonn.
 6. Är det etiskt rätt att gå in med gensaxen och ta bort säg blindhet bara för att ingreppet ”är säkert”?.
 7. – Nyckeln till nya relationer mellan Nordkorea och USA är att USA slutar med sin fientliga politik mot Pyongyang, ska Kim Jong–Un nu ha sagt enligt den nordkoreanska statliga nyhetsbyrån KCNA.
 8. Flygbolaget Lion Air har bekräftat att Muljadi gjort en bokning för två på flyget från Jakarta till Denpasar för en vecka sedan, men har inte sagt om de två faktiskt var de enda passagerarna.
 9. Han kan inte lova att det blir sex nya regementen som det är sagt och passar på frågan om han vill fortsätta som ÖB när förordnandet går ut i höst.
 10. Om någon i detta läge hade sagt att det svenska stormaktsväldet skulle begravas blott 15 år senare skulle vederbörande knappast ha blivit trodd.
 11. Liksom i Sverige har det i Belgien riktats särskilt hård kritik mot faktorer som lett till de höga dödstalen på äldreboenden, platser som Amnesty International tidigare sagt att belgiska myndigheter "övergett" när smittan drog in över landet.
 12. Hittills har mycket av diskussionerna i USA handlat om Section 230, som reglerar vilket ansvar techbolagen har för vad som sägs på deras plattformar.
 13. Detta efter PTS beslut om att villkora auktionen med att operatörerna inte får använda sig av utrustning från kinesiska Huawei, då Säpo och Försvaret sagt nej till detta av säkerhetsskäl.
 14. Enligt FBI och andra underrättelsetjänster är det ryska hackare som ligger bakom Solarwinds–attackerna, men president Donald Trump har sagt att det lika gärna kan vara hackare från Kina.
 15. Som Computer Sweden skrev tidigare i veckan florerar rykten om en affär i en helt annan storleksordning, då it–konsultjätten Atos sägs vara intresserade av att köpa upp DXC och förbereder ett mångmiljardbud för bolaget.
 16. Det är klart att vi inte står i vägen för det, har sportchefen Viktor Karlsson sagt till Bandypuls.
 17. Andra vittnen har sagt att polisen skrek åt Blake att släppa kniven redan innan han böjde sig in i bilen.
 18. Redan före pandemin har det ofta sagts att psykisk ohälsa ökar, att stressen ökar, att samtiden skadar oss.
 19. Tvärtom var Suga drivande bakom lagförslaget i parlamentet 2018 och han har sagt att han vill fortsätta öka arbetskraftsinvandringen till landet.
 20. – Gör man för stora undantag från det som är sagt så kan det bli fler som tycker att det inte är lika viktigt att vaccinera sig, och det är ju det som kan bli den mest förödande konsekvensen av det här.


Mer information om säg och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.