säg

Ordet säg finns med på Språkrådets nyordslista 2008 och förklaras då så här: ”uttalande, formulering”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av säg och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till säg

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till säg.

Motsatsord till säg

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till säg.

Vad betyder säg?

 1. (skånska) säga
 2. uttalande, formulering

Exempel på hur ordet säg kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet säg används i svenska tidningar

 1. Virgin Galactic har vid ett flertal tillfällen sagt att de skulle vara redo och Blue Origin utlovade även de 2019 som året då glada amatörer skulle få åka till rymden.
 2. Ställ dig framför familj eller vänner och säg att nu är du klar för dagen.
 3. Men som sagt, vi spelade ändå en bra match, säger Tobias Sana, som låg bakom 2–2–målet, till Dplay.
 4. – Jag har sagt till att testningen skall saktas ned, saktas ned, sade han.
 5. Arenan i Tulsa kan ta emot strax under 20 000 besökare, och Trumps kampanj har inför det första massmötet sedan pandemin drabbade landet med full kraft sagt att intresset har varit betydligt större än arenans kapacitet.
 6. – Flera av de äldre vi hjälpt har sagt att de vill komma hit och tacka och se vad det är för ställe, säger Zambetti och sveper med blicken över rummet som är pyntat från golv till tak i affischer och flaggor.
 7. På hemmaplan är Vucić, som bland annat satsat på infrastrukturprojekt och utlovat kraftigt höjda minimilöner om SNS röstas fram, som sagt populär.
 8. Atlantas borgmästare Keisha Bottoms har presenterat reformer för polisen efter händelsen, och polischefen Erika Shields har sagt upp sig.
 9. – Det är lättare sagt än gjort att söka hjälp för den som är självmordsbenägen.
 10. – Bara för att vi får en rekommendation att vi kan öppna slotten så innebär ju inte det att intäkterna kommer rullande, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, tidigare sagt till DN.
 11. Hon har sagt att hon upplevde att affärsmannen ville tysta henne och att hon skulle sluta göra saker som gav hennes pappas fall medial uppmärksamhet.
 12. Det har WHO sagt hela våren.
 13. Plötsligt berättar han också en lång, sammanhängande berättelse om att han var borta från lägenheten under många timmar den kväll Wilma Andersson sägs ha dött.
 14. Förutsättningarna för gruppens första träningspass för veckan är, milt sagt, exceptionella.
 15. Cirka en fjärdedel av verken sägs dock vara ovisade (främst mindre format).
 16. – Det sägs att det tar 90 dagar tills ett nytt beteende fastnar, ju längre krisen håller på desto mer lägger vi fast våra nya vanor, säger Daniel Firth, trafikexpert på WSP.
 17. På en pressträff har borgmästaren Keisha Lance Bottoms sagt att händelseförloppet inte krävde att polisen öppnade verkanseld.
 18. Programledaren har tidigare sagt till Aftonbladet att de träffades via gemensamma vännen Ann Söderlund och att de fann varandra direkt.
 19. Ytterligare PS5–event sägs vara planerade.
 20. Utvecklingsprojektet sägs gå under kodnamnet Kalamata, och har varit omgärdat av flitiga rykten under flera års tid.
 21. Enligt Youtubern boogie2988 ska Xbox–chefen Mike Ybarra i möte med spelutvecklare endast ha frågat efter vilken sorts projekt de vill ta sig an och sagt att budget inte skulle vara något problem.
 22. Kinesiska telekombolaget Huawei har så här i coronatider lanserat Honor Play 4 Pro som, utrustad med en infraröd kamera, sägs kunna mäta temperaturer mellan –20 till 100 grader.
 23. Dessutom vill man generera automatiska transkriptioner som gör det möjligt för användarna att läsa vad som har sagts i samtalen.
 24. Anledningen var att Omar sagt att hon ”slås av” posttraumatisk stress i samtal som handlar om krig.
 25. Bara efter domstolsbeslut prövning ska en person som sägs upp i större företag kunna få lön medan det prövas om uppsägningen var ogiltig eller sakligt grundad.
 26. – Vi har sagt att det ska bli en coronakommission och vi har sedan dess arbetat så snabbt som möjligt för att få fram förutsättningarna för det.
 27. Jag hade trott att ni åtminstone nu hade sett varför det här händer och sagt något om det men ni kan inte stå tillsammans med oss.
 28. Bara efter prövning ska en person som sägs upp av personliga skäl i större företag kunna få lön medan det prövas om uppsägningen var ogiltig eller sakligt grundad.
 29. Enligt Keivan är Winget minst sagt tungt inspirerad av Appget, från kärnfunktioner till terminologin och dess struktur, utan någon som helst hänvisning.
 30. Han nämner fler exempel, bland annat intervjuer som Microsoft–chefer har gjort och där de sagt att Slack inte har ”bredden eller djupet att förändra arbete”.
 31. I förhör har pappan, innan han dog sagt att det rörde sig om en olycka och att han försökte återuppliva flickan.
 32. Sjöstedt har tidigare sagt att de är redo att fälla regeringen om det här läggs fram som lagförslag.
 33. Facket har gått med på två tvångsförlängningar av befintliga kontrakt men sagt nej till en tredje.
 34. Skämtsamt har hon sagt att det är mer troligt att hon åker till Auckland i Nya Zeeland innan hon kan ta sig till Brisbane i granndelstaten Queensland.
 35. Detta bland annat sedan den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA den 24 april sagt sig känna till "rapporter om allvarliga problem med hjärtrytm" hos covid–19–patienter som fått hydroxiklorokin och klorokin.
 36. James Dyson, som tidigare varit för EU och som i fler år sagt att det var en stor miss att landet aldrig gick in i euron, hade bytt fot.
 37. Om du vill bevara det rådande, säg monarkin, så ändra inte i operaformen.
 38. Jag och min kollega hade länge sagt att någon borde göra något för att binda jorden, men vi insåg där och då att om ingen annan gör det så får väl vi ta tag i det.
 39. De två Pro–modellerna av Iphone 12 sägs få 120–hertzskärmar.
 40. Systemet samverkar med bilens luftkonditionering och den effektiva kylningen sägs öka batteriets livslängd och laddkapacitet såväl som vässa bilens prestanda.
 41. Problemet med att utgå från de två tidigare halveringarna som en spåkula för pridutvecklingen är att det empiriska underlaget är minst sagt skakigt.
 42. Samtidigt är samverkan lättare sagt än gjort.
 43. – Säg inte att du inte kan, säg att du ska försöka! säger Carolina glatt.
 44. Världshälsoorganisation (WHO) har sagt att organisationen inte fått ta del av några uppgifter som stödjer Trumps och Pompeos påståenden.
 45. Men han har också sagt att en viktig del i den – att skydda de äldre från smitta – har misslyckats.
 46. Rådiga moskébesökare övermannade Manshaus innan någon hann skadas i al–Noor, men i förhör har han sagt att han hade tänkt "döda så många som möjligt".
 47. En annan avhoppare som också sitter i Sydkoreas parlament, Ji Seong–Ho, har sagt i en intervju att han är 99 procent säker på att Kim avlidit efter ett hjärt–kärl–kirurgiskt ingrepp.
 48. Det sägs att den första versionen av Misericordia (betyder nåd) som den heter uppkom i Florens på medeltiden.
 49. Folkhälsomyndigheten ombeds kommentera att fackförbundet Kommunal sagt att den höga andelen timanställda på äldreboenden i Stockholm bidragit till att sprida smittan på äldreboenden i Stockholm.
 50. Det kommer coronaviruset också att göra, även om man lyckas utrota det i något land här och där temporärt, har Anders Tegnell tidigare sagt till Dagens Nyheter.
 51. Om Tarja Halonen eget mottagande har hon sagt att ”Jag var ful, kommunist, lesbisk, ogift mamma, och det var bara början.
 52. – Vi har följt Sverigebilden sedan 2012 och inte stött på något liknande där Sverige har varit så länge i fokus under en global kris, har enhetschefen Sofia Bard tidigare sagt till DN.
 53. Om det inte finns ett regeringsförslag på bordet då, har Ulf Kristersson sagt att M är berett att samla stöd bland övriga partier för ett gemensamt initiativ i utskottet.
 54. Vi har sagt hela tiden att vi var tvungna att snabbt få det på plats som vi redan har gått fram med, sade Löfven på en pressträff i riksdagen efter att ha informerat om EU–toppmötet förra veckan.
 55. Vi vet att smittspridningen också gått längre än i andra nordiska länder och det är möjligt att det är så som man sagt i exempelvis Finland att man har det stora utbrottet framför sig.
 56. Kommunpolitikern Agustín Conejo har trätt fram och sagt att beslutet grundade sig i en vilja att skydda barnen mot covid–19.
 57. – Man måste ha en mask som är helt tät mot ansiktet, som ett cyklopöga, har Johan Giesecke, före detta statsepidemiolog och numera rådgivare åt WHO och Anders Tegnell i smittskyddsfrågor, sagt till TT.
 58. Vad sägs om ”kaffe” bryggt på maskros, kikärter eller ekollon?.
 59. Cuomo är inne på sin tredje mandatperiod och har sagt att han siktar på en fjärde (delstaten har inga begränsningar för hur många gånger man kan bli omvald).
 60. Oljebolaget Aker BP har exempelvis sagt att de skär ned investeringarna med 20 procent 2020.
 61. The Union of Concerned Scientists har beställt en enkät som sägs visa att GM har fått betala för sitt beslut.
 62. Eftersom den dessutom har lägre svarstider än den äldre standarden används den som sagt för att upprätta anslutningar till hörlurar, medan klassisk bluetooth tar över för själva strömningen av musiken eller podcasten från mobilen till hörlurarna.
 63. Biltillverkaren BMW har sagt till 150 av sina anställda i München att stanna hemma i 14 dagar, sedan en medarbetare testats positiv för det nya coronaviruset.
 64. Att kalla den här modellen Pro är kort sagt ren och skär marknadsföring, inget annat.
 65. En konsekvens av detta blir att konsulttjänster också sägs upp, skriver Claes Eliasson till Ny Teknik.
 66. – Mamma har sagt att redan när jag var åtta år sa att jag skulle bli travtränare.
 67. – Jag har sagt det ett antal gånger, vad ska göra, skicka blommor? De var väldigt hjälpsamma med sjukbäddar.
 68. På koncernens hemsida sägs bland annat att man jobbar för att integrera hållbarhetsarbetet i hela bolagets ”värdekedja”.
 69. Samtidigt förklarar hon att hon aldrig sagt åt någon att faktisk dricka sin mens – utan mer delat med sig av ett tips hon hört talas om.
 70. Nu är det minst tre kommuner som sagt nej till hemtjänst under pandemin för folk som inte är skrivna där året runt.
 71. Aylward har tidigare sagt att han själv skulle vilja bli behandlad i Kina om han smittades med Covid–19.
 72. ”Vi berättar vilka som sagt nej så dom får skämmas”, tyckte nån.
 73. – Om det är någonting jag ångrar så är det jag var borta tre månader i taget när mina barn var små, har han sagt.
 74. Den 20 mars utlovade regeringen 500 miljoner kronor i stöd, men Björn Eriksson har sagt att pengarna inte räcker för att täppa till alla håll i idrotts–Sverige.
 75. ASMR sägs ge en rysning av välbehag, likt champagnebubblor i bakhuvudet.
 76. – Vi har ganska konsekvent haft 60–talet fall per dag, det har ökat lite från vecka till vecka, så säg att vi går upp till 65 den här veckan, säger Anders Tegnell om hur de verkliga dödstalen ser ut.
 77. – Det är flera andra som har sagt också.
 78. De har sagt att de hade kunnat hjälpa till på samma sätt som oss om livsmedelsflödet hade funnits på plats tidigare, säger han.
 79. I förhör har den nu avlidne sagt att han gjorde det han gjorde av altruistiska skäl.
 80. MSB har sagt att de snart ska berätta om någon digital tjänst kring Corona.
 81. Polisen får ett tips och hittar flera döda kroppar i ett skjul – eller dockor rättare sagt.
 82. Bevisen sägs vara "odiskutabla", och består bland annat av både ljud– och bildupptagningar.
 83. Bilfabriken i Göteborg och motorfabriken i Skövde ska, som tidigare sagts, starta på måndag.
 84. FN har uttryckt stöd för Rami Aman, medan Human Rights Watch avbrutit sitt samarbete med Khoudary och i ett uttalande sagt att hon borde "skämmas".
 85. Männen ska ha hotat mannen och sagt att de ville ha ”pengar och guld”.
 86. – Det är en tragisk olyckshändelse i hemmet, har mammans advokat Per Oehme tidigare sagt.
 87. – Han må vara en stjärnadvokat men om han använder samma gift mot kvinnorna som jag gör, så ser han ut som en översittare, har hon sagt i en intervju.
 88. – De bor kvar i Florida, barnen går i skolor där och de har för avsikt att stanna där ett tag framöver, har hon tidigare sagt.
 89. Våldtäkterna sker oftast under tystnad, men vid de få tillfällen han sagt något upplevs han prata svenska med brytning.
 90. Men att slå ett världsrekord är lättare sagt än gjort.
 91. Värmland nominerade även Ali Esbati och Hanna Gedin, som båda på förhand har sagt nej.
 92. För personalen på Bake My Day har projektet nästan blivit som en övning i teambuilding – att slå ett världsrekord är lättare sagt än gjort.
 93. Burrell menar att Diana tidigare sagt att hon inte ville skiljas från Charles, och att hon, när skilsmässan var ett faktum, varit mycket ledsen.
 94. Relationen mellan Wierer och landslagskollegan Lisa Vittozzi är nämligen minst sagt frostig.
 95. Sedan kunde man naturligtvis känna förra vintern att det såg tufft ut med mycket ungt folk och en skranglig försäsong, men jag tycker som sagt att de har satt det jättebra och det är både roligt och intressant att vara nära, för det är bra.
 96. I en intervju med The Washington post har han sagt att han tweetar för att kunna släppa det och gå vidare.
 97. – Vad jag vet så har ännu inte någon spelare i svensk herrelithockey gått ut och sagt att han är homosexuell.
 98. Brandorsaken är oklar men ett barn har sagt att levande ljus hade tänts i rummen eftersom elen i byggnaden inte fungerade.
 99. Från början var det sagt att arbetet med upprustningen skulle pågå till mars–april men redan på måndag öppnar den nya parken upp för allmänheten.
 100. Tidigare har mammans försvarsadvokat Per Oehme sagt till Aftonbladet att hon nekar till brott, och att det rör sig om en tragisk olyckshändelse i hemmet.
Ordet säg uppdaterades 2020-06-25.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till säg är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.