säga emot

Säga emot är synonymt med motsäga och invända och kan beskrivas som ”opponera eller yttra sig emot, göra invändningar emot, strida mot”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av säga emot och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till säga emot

invända, motsäga, opponera, protestera

Motsatsord till säga emot

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till säga emot.

Vad betyder säga emot?

  1. opponera eller yttra sig emot, göra invändningar emot, strida mot

Exempel på hur frasen säga emot kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen säga emot används i svenska tidningar

  1. Donald Trump ger samtidigt intryck av att säga emot sig själv i frågan om Jerusalem som är delad mellan Israel och palestinierna, men som Israel i praktiken tagit över genom murbygget som skärmar av staden från resten av Västbanken.
  2. – Vi trodde att det skulle vara gratis, men vågade inte säga emot eftersom vi var rädd att hon skulle säga nej till att viga oss då, säger mannen.
  3. Och politrukerna hade svårt att säga emot dessa gator, interiörer, människor, eller ungdomar på korrektionsanstalt.
Frasen säga emot uppdaterades 2018-09-13.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till säga emot är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är motsäga en synonym till säga emot. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.