Synonymer till säkerställer

Säkerställer kan beskrivas som ”säkrar den fortsatta existensen för något; befäster, upprätthåller”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av säkerställer samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till säkerställer

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till säkerställer.

Vad är motsatsen till säkerställer?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till säkerställer.

Vad betyder säkerställer?

 1. säkrar den fortsatta existensen för något; befäster, upprätthåller

Hur kan ordet säkerställer användas?

Följande exempelmeningar visar hur säkerställer kan användas.

 1. om hon vinner OS-guld, så kommer hon att säkerställa sin position som en av de främsta i sin gren

Hur används ordet säkerställer i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet säkerställer används i vanlig text.

 1. rättegångsbalken, grundläggande värden i det svenska statsskicket samt Sveriges unions– och folkrättsliga åtagande att säkerställa ett effektivt domstolsskydd för enskilda?”.

  www.etc.se | 21 okt. 2023

 2. Samtal pågår under fredagen med alla parter i kriget mellan Israel och terrororganisationen Hamas för att säkerställa att hjälp når Gaza inom en snar framtid, enligt FN.

  www.svt.se | 20 okt. 2023

 3. Men Erik menar att det ibland är viktigare att säkerställa att barnet får i sig tillräckligt med vätska och näring, än att vara sträng med skärmen.

  www.svd.se | 13 okt. 2023

 4. Sedan i somras finns inte längre något avtal mellan Ukraina och Ryssland som säkerställer ukrainsk export av spannmål över Svarta havet, något som enligt FN riskerar att leda till svält och död i utvecklingsländer och höjda spannmålspriser globalt.

  www.dn.se | 12 okt. 2023

 5. Just möjligheten att snabbt få fram bra teknisk och digital bevisning är mycket viktigt för att säkerställa robusta utredningar.

  www.svd.se | 12 okt. 2023

 6. Villa Bråviken har inte heller varit bemannat på ett sådant sätt att det säkerställt ungdomarnas trygghet och säkerhet, konstaterade Ivo.

  www.svt.se | 6 okt. 2023

 7. Skansen och alla djurparker och gårdar i landet ökar nu kontrollen och säkerhetsrutinerna kring grisar och vildsvin för att säkerställa att den afrikanska svinpesten inte sprider sig.

  www.dn.se | 12 sep. 2023

 8. För hockeyligorna SHL, SDHL, hockeyallsvenskan och elitettan ledde det till åtgärder ”för att säkerställa trygga och säkra evenemang”, som SHL skrev på sin webbplats, och innebär förbud mot stora väskor och visitation av åskådare.

  www.svd.se | 12 sep. 2023

 9. – Det är utmanande eftersom nuvarande prissättning på bolån på marknaden innebär att kunden i vissa fall får en lägre ränta än vad bankerna behöver betala för en säkerställd obligation, säger Jonas Feinberg, pressansvarig på Landshypotek.

  www.svd.se | 12 sep. 2023

 10. Därför framstår det extra dråpligt när Kristersson nu inför Magdalena Anderssons skattepolitik – för att säkerställa att han inte ska behöva göra upp med Socialdemokraterna.

  www.dn.se | 9 sep. 2023

 11. ”Vi kommer säkerställa att Naturhistoriska riksmuseets verksamhet inte påverkas negativt av intäktsbortfallet som följer av det reparationsbehov som nu uppkommit”, säger finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) i ett pressmeddelande.

  www.svd.se | 8 sep. 2023

 12. – Det fungerar inte i dag, vi har inte tillräcklig kontroll över vilka som vistas här och säkerställer inte att de som ska lämna landet gör det.

  www.svt.se | 7 sep. 2023

 13. vet vi mycket väl – historien och erfarenheten har lärt oss – att vilket pris som helst är värt att betala för att säkerställa att Polen är fritt, suveränt, oberoende och att polacker kan leva i säkerhet, säger Duda.

  www.gp.se | 5 sep. 2023

 14. – Vi måste kunna fortsätta att investera i hälso– och sjukvårdssystemen för att säkerställa att de fattigaste människorna i världen får den hjälp de behöver, säger Dianne Stewart.

  www.gp.se | 4 sep. 2023

 15. Givetvis så kommer vi troligtvis i förbundet åka ut och mäta med olika mätinstrument för att säkerställa så exakt som det går, säger Magnus Sjönnebring, ledamot i styrelsen för Siljans Båtförbund som arbetar med att revidera sjökortet.

  www.svt.se | 4 sep. 2023

 16. Grunden för denna ordning är att de som arbetar i dessa självständiga institutioner besitter någon form av säkerställd kunskap som gör att de kan anförtros denna beslutsmakt.

  www.dn.se | 3 sep. 2023

 17. – Vårt fokus i det här läget är att säkerställa samhällsfunktioner.

  www.svt.se | 3 sep. 2023

 18. Men det är fastighetsägarens uppgift att säkerställa att deras kunder har någonstans att bo, enligt Tony Georgson.

  www.svd.se | 3 sep. 2023

 19. – Vi behöver sätta gränser och säkerställa att de här barnen och unga inte far illa och då kan LVU–omhändertagande vara en sådan åtgärd, ja, säger hon i intervjun.

  www.gp.se | 2 sep. 2023

 20. Vi behöver sätta gränser och säkerställa att de här barnen och unga inte far illa och då kan LVU och omhändertagande vara en sådan åtgärd, säger hon.

  www.svt.se | 2 sep. 2023

Innehåll på sidan

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet säkerställer

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet säkerställer.

Bild med texten säkerställer