Synonymer till särskilja

Vi känner till 4 synonymer till särskilja. Ordet särskilja är en synonym till åtskilja och separera och kan beskrivas som ”uppfatta som olika; hålla isär, skilja på, separera”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av särskilja samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till särskilja

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet särskilja och kan ofta användas istället.

 1. avskild
 2. separera
 3. skiljas
 4. åtskilja

Vad är motsatsen till särskilja?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till särskilja.

Vad betyder särskilja?

 1. uppfatta som olika; hålla isär, skilja på, separera

Hur kan ordet särskilja användas?

Det saknas exempel på hur särskilja kan användas.

Hur används ordet särskilja i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet särskilja används i vanlig text.

 1. Om man utgår ifrån att det är Sverigedemokraterna som skrivit Tidöavtalet framstår de inte som särskilt svenska eller demokratiska.
 2. Brasiliens justitieminister Flávio Dino undersöker nu möjligheten att använda en särskild paragraf i den brasilianska lagen som gör det möjligt att straffa personer utomlands som begått brott mot brasilianska medborgare.
 3. Vi ser inte att frågan är av sådan karaktär att ett särskilt insynsråd ska kallas in”, står det i ett mejl från rikspolischefens kansli som TT tagit del av.
 4. – Vi skickar det här via en särskild sms–tjänst, som vi gör ibland när vi behöver få ut viktiga meddelanden.
 5. Ryska myndigheter har för första gången under krigets gång utropat ett särskilt "anti–terror"–nödläge på rysk mark.
 6. Maskininlärning kan spela en viktig roll för att förbättra dataanalysprocessen, särskilt för företag som hanterar stora mängder information.
 7. Detta är särskilt besvärande i strikt reglerade branscher, som bank och finans eller sjukvård.
 8. Hon är ordförande för fackförbundet Vision i Göteborg, socialsekreterare och huvudskyddsombud vid kontoret i Bergsjön där kampanjen varit särskilt hård.
 9. Omfattande användning av ai leder till krav på riktlinjer och skydd, särskilt inom utbildning, där det finns stort intresse och unga människor berörs.
 10. Jag har inte haft möjlighet att diskutera den särskilt mycket och jag tror att det blir en bra övning för mig, säger Iris Hautaniemi.
 11. Det behöver fler partier ta hänsyn till, särskilt med tanke på att dessa barn inte har en omedelbar juridisk trygghet på samma sätt som barn som föds efter assisterad befruktning inom svensk vård, säger Anna Nordqvist.
 12. Är det för sent? Kanske, särskilt om fler åtal och domar mot Trump adderas till de nuvarande.
 13. Det går ut på att säkerställa att risker på dataskiktsnivån, särskilt de enorma mängderna ostrukturerade data som lagras i molnet, snabbt identifieras och åtgärdas.
 14. Bergkvist och kollegan Jörgen Warborn (M) har därför lagt fram förslag om att återupprätta ett särskilt AI–utskott i EU–parlamentet.
 15. Att viruset var särskilt farligt för sköra äldre stod klart redan tidigt på våren 2020.
 16. Enligt Jonas Wybrandt beror det både på att polisen får möjlighet att vistera personer utan särskild misstanke men också att den polisära närvaron ökar när en visitationszon upprättas.
 17. Barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar tillhör de som blir särskilt utsatta, enligt Lars Arrhenius, diskrimineringsombudsman.
 18. Enligt avtalet gäller det särskilt ”personer som inte integrerats i det svenska samhället i termer av egenförsörjning, språk eller andra kulturella faktorer.
 19. Anklagelser om att regeringen inte klarar klimatmålen har nog inte drabbat SD särskilt hårt, men väl den som kommit från motsatt håll, inte minst från egna sympatisörer.
 20. – Det andra som särskiljer Sverige är arbetsmarknadsorganisationerna.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är åtskilja en synonym till särskilja. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på särskilja

Bild till ordet särskilja

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet särskilja.

Bild med texten särskilja