Synonymer till särskiljer

Särskiljer kan beskrivas som ”håller isär”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av särskiljer samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till särskiljer

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till särskiljer.

Vad är motsatsen till särskiljer?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till särskiljer.

Vad betyder särskiljer?

 1. håller isär

Hur kan ordet särskiljer användas?

Följande exempelmeningar visar hur särskiljer kan användas.

 1. det gick inte att särskilja pojkar och flickor i mörkret

Hur används ordet särskiljer i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet särskiljer används i vanlig text.

 1. Brasiliens justitieminister Flávio Dino undersöker nu möjligheten att använda en särskild paragraf i den brasilianska lagen som gör det möjligt att straffa personer utomlands som begått brott mot brasilianska medborgare.
 2. – Vi skickar det här via en särskild sms–tjänst, som vi gör ibland när vi behöver få ut viktiga meddelanden.
 3. Enligt Jonas Wybrandt beror det både på att polisen får möjlighet att vistera personer utan särskild misstanke men också att den polisära närvaron ökar när en visitationszon upprättas.
 4. – Det andra som särskiljer Sverige är arbetsmarknadsorganisationerna.
 5. Dessutom en särskild satsning på lovaktiviteter med gratis lunch för unga och ett höjt underhållsstöd till ensamstående föräldrar med 500 kronor året ut.
 6. Fram tills nu har uppdraget utförts utan särskild finansiering.
 7. Den ukrainske finansministern säger att han inte bett om någon särskild summa från EU för återbyggandet, men hoppas att det europeiska ekonomiska stödet ska fortsätta även 2024.
 8. Jag väljer ett av särskild principiell betydelse.
 9. Michelinguiden tycks vara inne på samma linje och har delat ut två stjärnor till Brils globetrotter–cuisine med särskild förkärlek till havet.
 10. På fredagen hölls en särskild klimatdebatt i riksdagen, som bevakades av en grupp forskare.
 11. Det var inte en fråga om att ge samerna en särskild förmån gentemot andra medborgare, utan att erkänna deras rättigheter som en ursprungsbefolkning.
 12. En av studierna visar att däggdjursarterna hade börjat särskilja sig genetiskt redan innan jorden träffades av den asteroid som tog kål på dinosaurierna för 65 miljoner år sedan.
 13. Manifestationen ska genomföras under en en särskild debatt i riksdagen under fredagen om hur Sverige ska nå de nationella klimatmålen.
 14. Samma kuststad är av särskild betydelse för Ivan Aleksejev.
 15. – Det är precis sådan brottslighet som vi vill hantera redan i ett snabbspår i särskild ordning, säger Gunnar Strömmer, justitieminister.
 16. Enligt kinesiska statliga medier kommer Xis regering att skicka en "särskild representant" till Ukraina för samtal om en möjlig "politisk uppgörelse".
 17. Enligt Lena Wahlberg, docent och forskare i allmän rättslära med särskild inriktning mot medicinsk rätt vid Lunds universitet, är lagen inte okomplicerad när det kommer till sjukvård.
 18. En influencer får en unik och särskild länk till en produkt, ofta via ett affiliatebolag, alltså en tredjepart.
 19. ”Nämndemän som dömer i mål om våld i nära relation och sexualbrott mot vuxna och barn ska genomgå en särskild utbildning”, anser Centerpartiets rättspolitiska talesperson Ulrika Liljeberg.
 20. Han säger att Sverige och Finland sedan juni förra året haft en särskild status som gjort att de fått närvara under flera möten.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet särskiljer

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet särskiljer.

Bild med texten särskiljer