så småningom

Så småningom är synonymt med efter hand och snart.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av så småningom och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till så småningom

efter hand, omsider, snart, strax

Motsatsord till så småningom

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till så småningom.

Vad betyder så småningom?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av så småningom.

Böjningar av så småningom

 1. så småningom

Exempel på hur frasen så småningom kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen så småningom används i svenska tidningar

 1. – Jag fick ett bra intryck av dem, deras representanter kändes genuina och trevliga! Jag började så småningom hos Infotiv i samband med min examen.
 2. – Nu ska tågen genomgå tester för att så småningom testköras, till att börja med utan resenärer, meddelar Claes Keisu, presskommunikatör på SL.
 3. – Mitt mål är att så snabbt som möjligt komma igång ordentligt efter skadan, så småningom hoppa in mer och mer, och hela tiden få en större roll, säger Sjöholm till Yle Sporten.
 4. – Det var ju vällovligt, men den effekten var försumbar vilket gjorde att den så småningom avskaffades, säger Arne Lowden.
 5. – Så småningom kommer allt att ha läckt ut från fartyget, även om det kan ta många år.
 6. – Vi har spärrat av och sedan kommer teknisk personal så småningom att undersöka platsen, säger Calle Persson.
 7. – Vi försöker visa en stor omsorg om de anhöriga som så småningom ska börja sitt sorgearbete och då måste man gå varsamt fram.
 8. – Om häktningen förlängs, eller om det så småningom mynnar ut i ett åtal.
 9. – Drömmen är att bygga upp ett familjeföretag som så småningom kan tas över av våra barn.
 10. – Hora!De stenhårda grabbarna sitter på raderna framför mig, lite kantiga med långa armar, spruckna röster ochkvisslor på halsen – sånt där som åren så småningom kommer att rätta till.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till så småningom är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är efter hand en synonym till så småningom. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.