så när som

Så när som kan beskrivas som ”så gott som, nästan, i det närmaste”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av så när som och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till så när som

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till så när som.

Motsatsord till så när som

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till så när som.

Vad betyder så när som?

  1. så gott som, nästan, i det närmaste

Böjningar av så när som

  1. så när som

Exempel på hur frasen så när som kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen så när som används i svenska tidningar

  1. Det ger givetvis perfekt kontrast ner på pixelnivå, klockrena betraktningsvinklar så när som på en litet grönskimmer i glasytan framför, och fina färgegenskaper.
  2. Sverige inledde dock lovande och Thomas Massambas skytte var så när som fläckfritt under den första kvarten och ställningen var "bara" 26–25 till Ukrainas fördel.
  3. Sverige inledde lovande och Thomas Massambas skytte var så när som fläckfritt under den första kvarten och ställningen var ”bara” 26–25 till Ukrainas fördel.
  4. Sverige inledde lovande och Thomas Massambas skytte var så när som fläckfritt under den första kvarten och ställningen var "bara" 26–25 till Ukrainas fördel.
  5. Tomma gator så när som enstaka personer som gick runt med ansiktsmask och stora väskor och påsar med ägodelar, säger hon.
  6. Bilen har klarat sig utan större skador, så när som på nummerplåten där delar av plasten smält.
  7. Och elegant, så när som på fejkmunspelet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till så när som är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.