sålla

Sålla är synonymt med sovra och välja och kan bland annat beskrivas som ”sorterar med såll”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sålla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till sålla

dela, differentiera, filtrera ut, gallra, lösgöra, rensa, sikta, sila, skilja, sovra, välja

Motsatsord till sålla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sålla.

Vad betyder sålla?

 1. sorterar med såll
 2. sortera; plocka ur det viktigaste eller mest relevanta

Böjningar av sålla

 1. sålla
 2. sållad
 3. sållade
 4. sållades
 5. sållar
 6. sållas
 7. sållat
 8. sållats

Exempel på hur ordet sålla kan användas

 1. de sållade sanden för att få bort kattbajset

Exempel på hur ordet sålla används i svenska tidningar

 1. Appen i sig sägs ha samlat in rösterna på rätt sätt men enligt IDP sållat bort en del röster och bara skickat vissa vidare.
 2. Det avgörs i vinterns primärval, där tio kandidater under 21 valdagar ska sållas bort tills bara en är kvar.
 3. De får ibland inte en enda minut speltid i en cup och heller ingen feedback på vad de kan jobba med för att bli bättre som spelare, de blir satta i frysboxen, berättar Joakim Wiklund som menar att många sållas bort alltför tidigt.
 4. En populär teori om sådana här uppenbara misstag är att de används för att sålla bort de mest misstänksamma måltavlorna.
 5. Den nya bostadssajten får kritik för att låta värdarna handplocka sina hyresgäster och sålla bort låginkomsttagare.
 6. Då måste man naturligtvis sålla än mer än vad man gör normalt.
 7. I stället för stora, breda sökinsatser samlas nu resurserna för att ordentligt sålla och undersöka de tips som fortfarande kommer in till polisen.
 8. Skalbaggsforskaren Mikael Sörensson vid Lunds universitet har tillsammans med en spansk forskarkollega sållat bland löv och i komposter för att samla in arter av de pyttesmå fjädervingarna.
 9. Det är sunt att vi inte litar på allt vi ser och hör, men har vi blivit bättre mediekonsumenter eller bara cyniska? Eftersom vi inte längre tror på vad vi ser och hör, sållar vi bort fakta som inte omedelbart bekräftar vår världsbild.
 10. Den här brusreduceringen använder två mikrofoner, en på utsidan och en på insidan, och det är H1–chippet som utför beräkningarna för hur bakgrundsljudet ska sållas bort från musiken du lyssnar på.
 11. Med golf är det mycket den mentala delen och det är rätt så lätt att sålla bort om man inte har den.
 12. Vi har alltså en omfattande prispress som innebär att svenska företag och inhemsk arbetskraft sållas bort.
 13. Sedan är jag en jävel på att sålla, det är han inte kapabel till själv.
 14. Tre storfilmer med Ryan Coogler och tre studioalbum med Childish Gambino har inneburit snabbt växande anseende, med en angenäm utmaning att kunna sålla bland erbjudanden som följd.
 15. –Det handlar om en större tillit till litteraturen som konstform och tillit till andra människor och till deras förmåga att skilja på vad som är bra och dåligt, deras förmåga att sålla.
 16. Nischbanken Nordax sållade sig även till toppen av vinnarlistan.
 17. Det kommer aldrig hjälpa att vi sållar ut dem och låter de sitta i skamvrån.
 18. Men vid sidan om förslaget ges alltså Jordbruksverket i uppdrag att utreda pälsdjursindustrin och att just minknäringen sållas ut är ingen slump.
 19. Den som söker på nätet lär sig dessutom att skumma igenom ett omfattande material och blir på så vis bättre på att sålla i stora mängder information på kort tid och kanske även på att skriva sammanfattningar.
 20. Utan att någon kvalitetsgranskar och sållar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till sålla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sovra en synonym till sålla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?