såsom

Används formellt.

Vi hittade en synonym till såsom. Ordet såsom är synonymt med som och kan beskrivas som ”(på samma sätt) som; i egenskap av”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av såsom samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till såsom?

 1. som

Vad är motsatsen till såsom?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till såsom.

Vad betyder såsom?

 1. (på samma sätt) som; i egenskap av

Hur böjs ordet såsom?

 1. såsom

Hur kan ordet ordet såsom användas?

 1. såsom ansvarig för demonstrationen borde han ha ingripit

Hur används ordet ordet såsom i svenska tidningar?

 1. – Hur mycket omhändertagande och vård av gamla föremål som pågick, vård av bordslinne i fatburen, en av de finaste samlingar av linne i världen, alla hantverkare, såsom silversmeder och förgyllare.
 2. Aporna kan använda verktyg såsom hammare av sten och ett städ för att öppna till exempel nötter.
 3. Det som triggade smittan i fjällvärlden tidigare i år – såsom after ski – håller nu stängt.
 4. Men detta är något som hela tiden måste följas och att man vidtar åtgärder, såsom man gjort i Danmark.
 5. Det är i ett läge där Donald Trump går mot seger i de vågmästarstater som först väntas ha räknat färdigt resultatet, såsom Arizona och Florida, som det är troligast med en kontroversiell och svårrapporterad fortsättning, menar Coll.
 6. En del av hans klimatförslag, såsom stora infrastrukturinvesteringar, kan till och med leda till ökade utsläpp.
 7. Dejtingapplikationen är inte en swipe–baserad tjänst, såsom konkurrenten Tinder, som ägs av börsbolaget Match är.
 8. De privatiserade Bolivias nätverk för elektricitet och telekommunikation, och överlämnade våra naturtillgångar, såsom gas, till transnationella företag.
 9. Att driftskostnader såsom välfärdssatsningar och pensionshöjningar precis som i Regeringens höstbudget lånefinansieras under 2021, men att driftsunderskottet hämtas hem fram till 2023.
 10. Tyvärr har samtliga utredningar, såsom traditionen bjuder, fått alltför lång tid på sig att komma med lagförslag.
 11. Det finns studenter som av olika anledningar inte når sin fulla potential under tentaformer, precis som de finns de studenter som alltid presterar bättre under skriftliga prov än under andra tentamenssätt, såsom muntliga presentationer eller uppsatser.
 12. Dödsfall orsakade av opioider, såsom heroin, dominerar.
 13. Rysslands president Vladimir Putin har senare använt andra adjektiv i sin beskrivning av Rodtjenkov, såsom ”dumbom” och ”idiot”, och anklagelser om att landets dopningprogram dikterades av Kreml har avvisats som ”förtal”.
 14. Med det menas automatiska system som går igenom det innehåll användare försöker ladda upp på olika plattformar, såsom Youtube eller Facebook, för att se om det innehåller något otillåtet.
 15. Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att elda och grilla med fasta bränslen såsom ved, kol, briketter, ris och grenar i naturen.
 16. – Företagen har ofta en stor installerad bas av automationssystem som nya tekniker såsom AI, maskininlärning, 5G och molntjänster inte är anpassade för.
 17. Det kommer också att vara möjligt inom Smart–IAT att samverka med andra initiativ, såsom Robotlyftet.
 18. – Telenor kopplar redan upp fastigheter mot tv och bredband såväl som digitala tjänster såsom styrning av värme, vatten och ventilation.
 19. Till exempel vad gäller din analys av 1800–talets olika ideologiska regimer, såsom borgerliga ”ägandesamhällen” i Frankrike och Storbritannien, ”slavsamhällen” i USA och Brasilien, och ”kolonialsamhällen”, som Indien och afrikanska länder.
 20. – Diskriminering i grupper beror på olika faktorer, såsom segregation, fördomar och rasistiska föreställningar om andra och informationsbrist.


Mer information om såsom och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är som en synonym till såsom. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.