sade

Se säger

Synonymer till sade

androg, nämna

Motsatsord till sade

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sade.

Vad betyder sade?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur sade används i svenska tidningar

  1. – Det nya battericells–centret sätter oss i en avundsvärd position, sade Oliver Zipse inför det samlade pressuppbådet vid en demonstration av anläggningen.
  2. UD har framfört till ambassaden att yttrandefrihet råder i Sverige, sade utrikesminister Ann Linde då.
  3. Tillträdande ordföranden (tyska Ursula von der Leyen) har kvar sin målsättning att kunna tillträda den 1 december och arbetar nu med övriga EU–instanser för att nå dit, sade taleskvinnan Dana Spinant på en pressträff i Bryssel vid lunchtid på torsdagen.
  4. – Förenta staterna kommer att fortsätta leda koalitionen och världen när det gäller denna viktiga säkerhetsinsats, sade han vid öppningen av mötet.
  5. – Jag kommer precis som alla andra kommissionärer att respektera dem noga och fullt öppet, sade Breton.
  6. Australien och Nederländerna sade 2018, efter att uppgifterna om roboten offentliggjorts, att de håller Ryssland ansvarigt för händelsen.
  7. – Många sade att de hade hört skottlossning, och att det lät som höga smällar.
  8. – Kinesisk lag tvingar alla kinesiska företag, inklusive Huawei, att samarbeta med deras underrättelse– och säkerhetstjänster oavsett vilket land de verkar i, sade Michael Kratsios i ett anförande som citeras av Fast Company.
  9. Flera av terroristerna bakom attentaten i Paris 2015 var återvända IS–krigare, och president Emmanuel Macron sade därför tidigt att inte bara barn till franska IS–medlemmar ska hämtas hem från flyktinglägren i Mellanöstern, utan också vuxna.
  10. Jag tycker därför att Riksbanken inte ska behandla gröna svenska statsobligationer annorlunda än andra svenska statsobligationer”, sade han.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av sade

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nämna en synonym till sade. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.