sade

Se säger

Synonymer till sade

androg, nämna

Motsatsord till sade

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sade.

Vad betyder sade?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur sade används i svenska tidningar

  1. – Om människor har smittats av coronaviruset som ett direkt resultat av ett sportevenemang som vi tycker aldrig borde ha ägt rum, ja, då är det skandalöst, sade Steve Rotheram, borgmästare i Liverpool City–regionen, till BBC.
  2. Att rädda liv och att få sjukvårdssystemet att fungera även om det är väldigt tufft för dem som jobbar där, sade Ann Linde i en intervju i tv–kanalen.
  3. – Norge, Danmark och Island har lyckats stabilisera situationen, i Sverige är läget mera oroväckande, sade Ohisalo efter mötet och påpekade att Finland kan behandla gränserna mot Estland och Sverige olika beroende på smittläget.
  4. På måndagen avslöjade den 73–årige Trump att han utan att vara smittad av coronaviruset äter en tablett per dag av läkemedlet och sade att det finns god chans att det har effekt.
  5. I ett uttalande den 24 april sade sig FDA känna till "rapporter om allvarliga problem med hjärtrytm" hos covid–19–patienter som fått hydroxiklorokin och klorokin.
  6. , sade han till Detroit Free Press innan arbetsdagens början.
  7. Inte ens lite grand, sade Trump på måndagen.
  8. – Hon sade att vi måste göra något av det här, vi ser massor av rapporter att oron ökar och vi har behandlingspaket som vi kan slå ihop och nå ut till populationen ganska snabbt, säger Erik Andersson.
  9. – Särskilt vid Järva ser vi en tydlig nedgång i smittspridningstakten, sade Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) på en pressträff.
  10. Biträdande hälsodirektör Geir Stene–Larsen vid Folkehelseinstituttet (FHI) sade vid onsdagens pressträff att troligen har knappt en procent av befolkningen hittills smittats med covid–19 och därmed utvecklat viss immunitet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av sade

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nämna en synonym till sade. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.