Synonymer till sakkunnig

Vi känner till 3 synonymer till sakkunnig. Ordet sakkunnig är en synonym till specialist och expert och kan bland annat beskrivas som ”(särskilt utsedd person) som är kunnig på ett visst område”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sakkunnig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sakkunnig

 1. auktoritet
 2. expert
 3. specialist

Vad är motsatsen till sakkunnig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sakkunnig.

Vad betyder sakkunnig?

 1. (särskilt utsedd person) som är kunnig på ett visst område
 2. som kan mycket inom ett visst ämne

Hur böjs sakkunnig?

 1. sakkunnig
 2. sakkunniga
 3. sakkunnigare
 4. sakkunnigast
 5. sakkunnigaste
 6. sakkunnige
 7. sakkunnigt

Hur kan ordet sakkunnig användas?

Följande exempelmeningar visar hur sakkunnig kan användas.

 1. alla de sakkunniga placerade henne på första plats

Hur används ordet sakkunnig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sakkunnig används i vanlig text.

 1. Vi tror att det närmar sig den verkliga förekomsten, säger psykologen Åsa Landberg, som är sakkunnig på Stiftelsen allmänna barnhuset.
 2. Också Tony Björk, sakkunnig i läkemedelsfrågor på SPF Seniorerna, har fått uppfattningen om att vaccinsamtycket är högt bland äldre.
 3. Anna Wolf, sakkunnig på elkraftsbranschens intresseorganisation Power Circle, pekar dels på den senaste tidens prisras på litiumjonbatterier, dels på att förnybara energikällor har skapat nya behov.
 4. Undantaget är det utlägg för ersättning till kriminalteknikern Sonny Björk som anlitats som sakkunnig som Beatrice Rämsell begärt, men inte beviljas.
 5. Amanda Lind och Sandra Fogelberg, politiskt sakkunnig, är på plats i publiken.
 6. Jag tycker inte att det är fel, men jag tror på att lyssna på forskare och sakkunniga istället.
 7. ”Vården har inte varit sakkunnig och omsorgsfull”, skriver Ivo i sitt beslut.
 8. Det kan också bero på att man har skärpt till försäljningen från vissa EU–länder vilket har gjort att det blivit svårare att skicka, säger Jonas Karlsson sakkunnig på Tullverket.
 9. Daniel Kulin, sakkunnig inom emobiltet på branschorganisationen Powercircle, tycker att man ska vara försiktig med att kalla en lösning för intelligent.
 10. Negin Amirekhtiar, sakkunnig på nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck, beskriver de bristfälliga svaren på DN–enkäten som ”oroväckande”.
 11. Trots det finns det fortfarande mycket att göra för att säkra att barn får sina rättigheter skyddade, menar Lisa Dahlgren som är sakkunnig inom barnrättsfrågor hos Maskrosbarn.
 12. Landet deltar också i kriget i Jemen, sade Maja Åberg, sakkunnig i vapenfrågor på Amnesty International, till TT i september i samband med att organisationen släppte en rapport.
 13. – Man kan ju vara med som sakkunnig utan att rösta och delge sin syn.
 14. De bjöd in mig att sitta i partistyrelsen, kanske mest som sakkunnig i etikfrågor, men jag hoppade av när mandatperioden tog slut.
 15. etolog och sakkunnig Djurens Rätt.
 16. Daniel Birnbaum och Olle Granath vill att det nya rådet ska bestå av fem sakkunniga med kompetens inom historia, juridik, konsthistoria samt internationell politik och rätt.
 17. – Sannolikt har vildsvinen från Sverige hittat över gränsen, säger Christer Pettersson, sakkunnig och ansvarig för vildsvin på Naturvårdsverket.
 18. Men om man ser till överlevnaden finns tydliga skillnader, säger Jan Zedenius, överläkare och medicinskt sakkunnig på Cancerfonden till TT.
 19. Men om man ser till överlevnaden finns tydliga skillnader, säger Jan Zedenius, överläkare och medicinskt sakkunnig på Cancerfonden.
 20. Till sin hjälp har de sakkunniga experter.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är specialist en synonym till sakkunnig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?